Idrija ima dve zlati maturantki 

Objavljeno: 13. 7. 2020 ob 9:37 - posodobljeno: 13. 7. 2020 ob 14:43 | Damijan Bogataj

Danes zjutraj je državni izpitni center objavil rezultate letošnje mature. Na Gimnaziji Jurija Vege Idrija je letos v pomladanskem izpitnem roku maturo prvič opravljalo 51 dijakinj in dijakov. 50 jih je bilo uspešnih, kar pomeni 98 % uspešnost s povprečno oceno 20,07.

Na gimnaziji so še posebej ponosni na dve maturantki, Tijano Leban in Marušo Petrovčič, ki sta dosegli 33 od 34 možnih točk. Na svečani podelitvi maturitetnih spričeval bosta za izjemen uspeh na maturi prejeli priznanje šole, ki ga prejmejo dijaki po sklepu učiteljskega zbora za izjemne dosežke in za prispevek k prepoznavnosti šole na vseh področjih. Tako Tijana Leban prejme priznanje šole še za številna zlata priznanja iz logike in naravoslovja, ki jih je prejela tekom štiriletnega udejstvovanja na državnih tekmovanjih. Maruši Petrovčič bodo priznanje podelili za odličen rezultat na maturi ter za dosežke na različnih tekmovanjih, uspešno sodelovanje pri šolskem in izvenšolskem delu ter večletno prizadevno delo v šolski skupnosti. Poleg Tijane Leban in Maruše Petrovčič priznanje šole prejme še Tara Caruso Bizjak za neprecenljive ustvarjalne prispevke na različnih umetniških področjih.
»Na dosežke dijakov sem izjemno ponosna, še posebej, ker so znali in zmogli v tej izjemno stresni situaciji zbrati moč, pokazati svojo zrelost in dokazati, da so generacija, ki ji lahko zaupamo svojo prihodnost,« je v izjavi za Idrijske novice poudarila ravnateljica Karmen Vidmar.

zlati maturantki-13-7-20.jpg

Na Gimnaziji Jurija Vege Idrija je letos v pomladanskem izpitnem roku maturo prvič opravljalo 51 dijakinj in dijakov. 50 jih je bilo uspešnih, kar pomeni 98 % uspešnost s povprečno oceno 20,07.

navednice-modre_edited.png

Na dosežke dijakov sem izjemno ponosna, še posebej, ker so znali in zmogli v tej izjemno stresni situaciji zbrati moč, pokazati svojo zrelost in dokazati, da so generacija, ki ji lahko zaupamo svojo prihodnost.

 

KARMEN VIDMAR

ravnateljica Gimnazije Jurija Vege Idrija