Idrija bo prestolnica slovenskih trail tekačev

Objavljeno: 19. 8. 2020 ob 11:57 - posodobljeno: 19. 8. 2020 ob 12:33 | Spletno uredništvo

V soboto, 22. avgusta, se bo več kot 250 prijavljenih tekačev iz vse Slovenije podalo po trasah HG traila Idrija 2020. To bo prvi letošnji večji preizkus za vse, ki se ukvarjajo s tekom v naravi. Med favoriti za najvišje uvrstitve tudi številni Idrijčani.

anja-dezelak-19-8-2020-6.jpg
navednice-modre_edited.png

O favoritih težko govorim. Lahko pa povem, da se bodo traila udeležili Katja Kegl Vencelj, Peter Macuh, Miha Vidali, Janez Klančnik, Blaž Brečko. V veliko čast nam je, da bo na 50-kilometrski razdalji nastopil tudi aktualni rekorder slovenske planinske poti Marjan Zupančič.

Erik Logar je pred letošnjim HG trailom v studio Idrijskih novic povabil Anjo Deželak, ki je zavzeta tekačica že od malih nog. Vedno polna optimizma je za organizacijo prireditve v Idriji navdušila še številne druge tekače in veliko prostovoljcev, brez katerih izvedba tako velikega športnega dogodka ne bi bila mogoča. Anja Deželak je v studiu predstavila priprave na letošnjo izvedbo tekmovanja in tudi vse letošnje ambasadorje, ki bodo z dobrimi uvrstitvami poskrbeli za piko na i k vsej organizaciji dogodka. Kako je Anja Deželak lansko leto zabeležila osebni rekord, ko je pretekla neverjetnih 171 kilometrov po Istri in zakaj se vedno znova odloča za sodelovanje na zahtevnih tekaških preizkušnjah, pa v prispevku iz studia Idrijskih novic.

anja-dezelak-19-8-2020-5.jpg
navednice-modre_edited.png

Že od malih nog sem bila veliko v naravi. Glede na to, da sem iz Idrije, mi tek v klanec nikoli ni predstavljal hujših problemov. V zadnjem času se udeležujem predvsem daljših tekov, saj mi takšni predstavljajo poseben izziv. Ko uspešno rešim take športne izzive, lahko to prenesem tudi na splošno v svoje življenje.