ŠPORT

Idrijčani z novim remijem v Ankaranu

Objavljeno: torek, 26. 10. 2021 ob 8:31 | Spletno uredništvo

Minulo soboto so idrijski nogometaši gostovali pri ekipi NK Galeb Ankaran. Tekma je prinesla nov remi Idrije.

Idrijčani so začeli tekmo nekoliko previdneje, ampak se je že po desetih minutah igre žoga preselila na nasprotnikovo stran in Idrija je postajala vse bolj nevarna, nekajkrat tudi zelo blizu vodstva. Fantje so lepo gradili napade in prevladovali v vseh aspektih igre ter tako v 27. minuti po izdelani akciji preko Jake Subana zasluženo prišli v vodstvo. Vodstvo je samo štiri minute kasneje po še eni lepi akciji povišal Rene Prek. Do konca polčasa so si gostujoči priigrali še nekaj lepih priložnosti, a do povišanja ni prišlo. Na odmor so odšli z lepim izkupičkom in delovalo je, da je Idrija premočen tekmec za nasprotnika.

V drugem delu so Idrijčani začeli zelo aktivno, a je po nekaj minutah nivo igre močno padel in gostje so že v 51. minuti po prekinitvi prišli do znižanja vodstva. Krizne minute so se nadaljevale in v 61. minuti so domačini po novi prekinitvi izenačili na 2:2. Po drugem prejetem zadetku so gostje nekoliko bolj pritisnili, v 65. minuti pa so zaradi rdečega kartona v polju nadaljevali samo z desetimi igralci. Pričel se je močan pritisk Idrije z nekaj zelo lepimi priložnostmi, vendar je na koncu zmanjkalo časa in energije za preobrat, tako da so se bili fantje primorani zadovoljiti z novim remijem.

nogomet-26-10-2021-4.jpg

Trener Idrijčanov Sašo Ogrič je po tekmi povedal: »Začeli smo odlično in prvi polčas odigrali na visokem nivoju, tako kot znamo, in hitro prišli do udobnega vodstva. V drugem delu smo v nekem obdobju močno padli in nasprotnik nas je po dveh prekinitvah kaznoval in prišel do remija. Še vedno je v igri preveč nihanja. Pogled na lestvico razkriva, kako blizu so si letos ekipe, saj smo po vseh teh remijih z 10 točkami peti na lestvici in za prvimi tremi ekipami zaostajamo le šest točk. Sezone še zdaleč ni konec in še imamo čas, da že v jesenskem delu popravimo igro, saj sta na sporedu še dve tekmi!«

nogomet-26-10-2021-3.jpg
navednice-modre_edited.png

Pogled na lestvico razkriva, kako blizu so si letos ekipe, saj smo po vseh teh remijih z 10 točkami peti na lestvici in za prvimi tremi ekipami zaostajamo le šest točk. Sezone še zdaleč ni konec in še imamo čas, da že v jesenskem delu popravimo igro, saj sta na sporedu še dve tekmi!

Ta konec tedna je ekipa prosta, bo pa med tednom zato odigrana prijateljska tekma, na kateri bodo priložnost dobili tudi mladinci.