ICRA seli računalniško izobraževanje na splet

Objavljeno: ponedeljek, 30. 11. 2020 ob 14:24 | Spletno uredništvo

V času hitrih sprememb in razvoja informacijske tehnologije znanja računalništva in uporabe digitalnih tehnologij ni nikoli preveč. To znanje pa je potrebno nenehno nadgrajevati, obnavljati, dopolnjevati, saj nam omogoča večjo učinkovitost na delovnem mestu, lažje ohranjanje stikov, izmenjavo datotek ali stik z najnovejšimi informacijami.

racunalnik-30-11-2020-2.jpg

Z mobilno računalniško učilnico so na Razvojni agenciji ICRA preteklo leto obiskovali vasi in kraje na Idrijskem in Cerkljanskem ter tako računalniška in digitalna znanja približali številnim udeležencem. Ti so s pomočjo mentorja dobili tudi odgovore na vprašanja »Kako se naredi to?« ali »Kako se spremeni tisto tam?«.

Da bodo računalniška izobraževanja v trenutnih okoliščinah nemoteno potekala še naprej, so jih do nadaljnjega preselili na splet in tako se jih lahko občani udeležijo kar od doma. Pri tem pa na ICRI poudarjajo, da učenje računalništva na daljavo ni primerno za učenje osnov, lahko pa na tak način vsak uporabnik pridobi naprednejša znanja.

V živo spremljate predavatelja, zastavljate vprašanja in prejemate ustrezna e-gradiva in naloge. Vse, kar potrebujete, sta internetna povezava in računalnik. 

Brezplačni tečaji, ki jih izvajajo v sklopu projekta Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, bodo tako do izboljšanja epidemioloških razmer potekali na daljavo, preko spletne aplikacije. »Ta omogoča zanimivo interaktivno izobraževanje, kjer v živo spremljate predavatelja, zastavljate vprašanja in prejemate ustrezna e-gradiva in naloge. Vse, kar potrebujete, sta internetna povezava in računalnik. Če ga nimate, vam ga posodimo mi,« je povedala Dušanka Černalogar iz agencije ICRA ter dodala: »Veseli bomo, če nam občani sporočijo tudi pobude ali njihove potrebe, da vsebine, ki jih bomo izvajali, prilagodimo njim. Srečanja organiziramo tako, da lahko potekajo individualno ali za manjšo skupino udeležencev.«

Več informacij o razpisanih tečajih posreduje ICRA preko svoje spletne strani.