Iščejo predloge za idrijsko kosilo

Objavljeno: 24. 7. 2020 ob 13:33 - posodobljeno: 27. 7. 2020 ob 9:17 | Spletno uredništvo

Zavod za turizem Idrija skupaj s partnerji že od januarja letos izvaja projekt Krovna destinacijska znamka Idrija. V okviru projekta oblikujejo celostno grafično podobo destinacije, nove turistične programe in spominke.

hrana-24-7-20.jpg

Kot del projekta so pripravili tudi natečaj za oblikovanje »idrijskega kosila«, menuja za kosilo, ki bo predstavljalo Idrijo in okolico. Tako vabijo vse zainteresirane, da sodelujejo s svojimi idejami in predlogi. Iščejo ideje za kulinarični produkt, ki bo izhajal iz lokalne kulinarike in bo z okusi predstavljal Idrijsko. »Zainteresirane vabimo, da predlagajo svoj idrijski menu kosila, za katerega menijo, da bi moral biti v stalni ponudbi za obiskovalce. Tradicionalnim jedem lahko dodajo tudi svoje, sodobne kuharske izboljšave (variante) ali predlagajo nove jedi, kjer se uporabljajo lokalne sestavine,« so o natečaju povedali v Zavodu za turizem Idrija. Natečaj je namenjen posameznikom, starejšim od 55 let in mladim od 18. do 35. leta starosti. Če želite sodelovati v natečaju, oblikujte in predstavite svojo idejo za »idrijsko kosilo«, ki mora biti sestavljeno iz treh delov - predjed, glavna jed in sladica. Kosilo naj bo predstavljeno z besedilnim opisom, ki je lahko poljubne dolžine, iz opisa pa naj bodo razvidni posamezni hodi/jedi in sestavine. »Ob poslanem predlogu nam posredujte svoje kontaktne podatke in zabeležite starostno kategorijo, v kateri sodelujete (starejši nad 55 let ali mladi od 18 do 35 let). Predloge pošljite po elektronski pošti na naslov masa.cibej@geopark-idrija.si ali po navadni pošti na Zavod za turizem Idrija, Mestni trg 2, Idrija s pripisom ’idrijsko kosilo’,« so še povedali na zavodu za turizem. Izmed prejetih predlogov bodo izbrali tri najboljše v vsaki starostni kategoriji in avtorje povabili na skupinski ogled idrijskih znamenitosti s pokušino »idrijskega kosila«, kot je zastavljeno v projektu. Prijave na natečaj sprejemajo do 16. avgusta 2020.

Zainteresirane vabimo, da predlagajo svoj idrijski menu kosila, za katerega menijo, da bi moral biti v stalni ponudbi za obiskovalce. Tradicionalnim jedem lahko dodajo svoje kuharske izboljšave, predlagajo nove jedi, kjer se uporabljajo lokalne sestavine ...