Iščejo predloge za idrijsko kosilo

Objavljeno: 24. 7. 2020 ob 13:33 - posodobljeno: 27. 7. 2020 ob 9:17 | Spletno uredništvo

Zavod za turizem Idrija skupaj s partnerji že od januarja letos izvaja projekt Krovna destinacijska znamka Idrija. V okviru projekta oblikujejo celostno grafično podobo destinacije, nove turistične programe in spominke.

Kot del projekta so pripravili tudi natečaj za oblikovanje »idrijskega kosila«, menuja za kosilo, ki bo predstavljalo Idrijo in okolico. Tako vabijo vse zainteresirane, da sodelujejo s svojimi idejami in predlogi. Iščejo ideje za kulinarični produkt, ki bo izhajal iz lokalne kulinarike in bo z okusi predstavljal Idrijsko. »Zainteresirane vabimo, da predlagajo svoj idrijski menu kosila, za katerega menijo, da bi moral biti v stalni ponudbi za obiskovalce. Tradicionalnim jedem lahko dodajo tudi svoje, sodobne kuharske izboljšave (variante) ali predlagajo nove jedi, kjer se uporabljajo lokalne sestavine,« so o natečaju povedali v Zavodu za turizem Idrija. Natečaj je namenjen posameznikom, starejšim od 55 let in mladim od 18. do 35. leta starosti. Če želite sodelovati v natečaju, oblikujte in predstavite svojo idejo za »idrijsko kosilo«, ki mora biti sestavljeno iz treh delov - predjed, glavna jed in sladica. Kosilo naj bo predstavljeno z besedilnim opisom, ki je lahko poljubne dolžine, iz opisa pa naj bodo razvidni posamezni hodi/jedi in sestavine. »Ob poslanem predlogu nam posredujte svoje kontaktne podatke in zabeležite starostno kategorijo, v kateri sodelujete (starejši nad 55 let ali mladi od 18 do 35 let). Predloge pošljite po elektronski pošti na naslov masa.cibej@geopark-idrija.si ali po navadni pošti na Zavod za turizem Idrija, Mestni trg 2, Idrija s pripisom ’idrijsko kosilo’,« so še povedali na zavodu za turizem. Izmed prejetih predlogov bodo izbrali tri najboljše v vsaki starostni kategoriji in avtorje povabili na skupinski ogled idrijskih znamenitosti s pokušino »idrijskega kosila«, kot je zastavljeno v projektu. Prijave na natečaj sprejemajo do 16. avgusta 2020.

Zainteresirane vabimo, da predlagajo svoj idrijski menu kosila, za katerega menijo, da bi moral biti v stalni ponudbi za obiskovalce. Tradicionalnim jedem lahko dodajo svoje kuharske izboljšave, predlagajo nove jedi, kjer se uporabljajo lokalne sestavine ...