Hura, jutri spet v šolo!

Objavljeno: 31. 8. 2020 ob 15:09 - posodobljeno: 31. 8. 2020 ob 17:52 | Spletno uredništvo

Dan pred začetkom novega šolskega leta je ravnateljica idrijske osnovne šole Ivica Vončina obiskala TV studio Idrijskih novic in v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem predstavila delovanje šole v zaostrenih zdravstvenih razmerah.

ivica-voncina-31-8-2020.jpg

Idrijska osnovna šola z okoli 700 učenci sodi med največje šole v državi. Ob matični šoli v Idriji, kjer učitelji poučujejo v kar 27 rednih oddelkih, pod okrilje te šole sodijo še tri podružnice v Godoviču, Zavratcu in v enoti s prilagojenim programom. Organizacija pouka po strogih nasvetih Nacionalnega inštituta za javno zdravje in šolskega ministrstva ni mačji kašelj. Vsi delavci šole so se v pripravah na novo šolsko leto polno angažirali v skupni želji, da bi to šolsko leto minilo brez okužb in v zadovoljstvo vseh.

Ravnateljica Ivica Vončina je povedala, da sami sledijo »znanju, zaupanju in zdravju«. Kako bo potekal pouk na prvi šolski dan in kako bodo sprejeli prvošolčke, pa si poglejte v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.

navednice-modre_edited.png

Bilo je nenavadno, vendar moram reči, da smo vsi komaj čakali dan, ko nas bodo obvestili, da lahko spet pridemo v šolo. Otroci potrebujejo stike, tudi mi jih potrebujemo. Nikomur ni bilo lahko v tej situaciji in nihče si ne želi, da bi se to ponovilo.

navednice-modre_edited.png

Potrudimo se, da bomo to epidemijo zajezili. Naša največja želja je, da ostanemo v šoli. Kot so že izkušnje pokazale, je to najlažji način za vse. Zavedamo se, da vseh priporočil ne bomo mogli v celoti uresničevati, kot tudi ne moremo garantirati, da se okužba v šoli ne bo pojavila.

ivica-voncina-31-8-2020-4.jpg