AKTUALNO

Hura, šolskega leta je konec!

Objavljeno: četrtek, 24. 6. 2021 ob 11:54 | Spletno uredništvo

Z današnjim dnem zaključujejo pouk vse osnovne šole v državi. Učenci in učitelji, ter seveda tudi starši, si bodo oddahnili od vseh težav, ki so spremljale izvajanje pouka v zaostrenih zdravstvenih razmerah. Na zaslužene počitnice se odpravljajo v upanju, da bodo jeseni razmere dovoljevale izvedbo pouka v vseh razredih.

Najprej so se od osnovne šole poslovili devetošolci. V torek, 15. junija, jih je na Osnovni šoli Idrija 65 zaključilo šolanje. Jeseni bodo nadaljevali šolanje na najrazličnejših srednjih in poklicnih šolah po Sloveniji. V šolsko statistiko so na idrijski osnovni šoli letos zapisali, da so bili učenci zelo uspešni tudi na različnih tekmovanjih. Osvojili so 35 bronastih, 5 srebrnih in 4 zlata priznanja, kar priča o kakovostnem delu učiteljev ter predanem raziskovanju ter širjenju obzorij pri učencih. 

Med izstopajočimi dosežki gre omeniti, da so štirje učenci osvojili zlato priznanje na ravni države. Cene Božič je osvojil zlato priznanje v znanju geografije, v znanju zgodovine pa je poleg zlatega priznanja osvojil še prvo mesto v državi. Zlato priznanje sta prejeli tudi Sara Revan v znanju biologije in Sofija Koštrica v znanju angleščine.

Osnovna šola Idrija spodbuja tudi branje. Letos so nagradili 19 učencev, ki so si pridobili naziv »zlati bralec«, saj so vseh devet let brali knjige in osvojili Bevkovo bralno značko.

navednice-modre_edited.png

V Zlato knjigo Osnovne šole Idrija so letos vpisali Saro Reven, ki je prejela priznanje za odličnost in zlato priznanje v znanju biologije, Ceneta Božiča, ki je prejel priznanje za odličnost in zlato priznanje v znanju geografije in zgodovine, Valentina Kavčiča, ki je prejel priznanje za odličnost in aktivno sodeloval v mnogih šolskih aktivnostih, ter Marušo Velikanje, ki je prejela priznanje za odličnost in ustvarjalno sodelovala v mnogih šolskih dejavnostih.

Razmere, v katerih smo izpeljali to šolsko leto, so bile izjemne. Rada bi pohvalila učitelje, ostale zaposlene na šoli ter seveda učence in starše za sodelovanje in strpnost. Vsi smo si zaslužili počitnice in otroci naj jih preživijo z vrstniki, sorodniki in prijatelji čim dlje od računalnikov in drugih elektronskih naprav. Čas je za brezskrbnost, veselje in poletno raziskovanje novih svetov ter kakšno dobro knjigo.

IVICA VONČINA

ravnateljica Osnovne šole Idrija

V šolsko statistiko na osnovni šoli Idrija so letos vpisali še podatek, da so v iztekajočem šolskem letu na celi šoli imeli 721 učencev. Devet učencev iz zadnje triade ima popravni izpit, osem učencev pa bo moralo razred ponavljati.

»Razmere, v katerih smo izpeljali to šolsko leto, so bile izjemne. Rada bi pohvalila učitelje, ostale zaposlene na šoli ter seveda učence in starše za sodelovanje in strpnost. Vsi smo si zaslužili počitnice in otroci naj jih preživijo z vrstniki, sorodniki in prijatelji čim dlje od računalnikov in drugih elektronskih naprav. Čas je za brezskrbnost, veselje in poletno raziskovanje novih svetov ter kakšno dobro knjigo,« je v izjavi za javnost ob zaključku šolskega leta še zapisala ravnateljica Osnovne šole Idrija Ivica Vončina.

Osrednja prireditev ob zaključku šolskega leta in 30-letnem jubileju Slovenije bo na praznični 25. junij zvečer pred šolo v Idriji.