Huda nesreča v Cerknem

Cerkno, 22. novembra 2019

uredništvo

Danes zjutraj se je nekaj po 8. uri na Gorenjski cesti v Cerknem zgodila huda delovna nesreča na gradbišču podjetja Hidrotehnik. Poškodovani delavec je izven življenjske nevarnosti.

dnesrec1_22-11-2019.jpg

Delavec je skupaj z delovnim strojem zgrmel v strugo / foto: PGD Cerkno

Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je do nesreče prišlo ob gradnji obrežnih zidov potoka Oresovka. V strugo potoka je skupaj z delovnim strojem zgrmel delavec, ki je stroj upravljal. Delovni stroj se je v strugi prevrnil in huje poškodoval delavca. Sodelavci so ga potegnili izpod stroja in poklicali idrijske reševalce. Ti so ponesrečenca oskrbeli na kraju nesreče in ga z reševalnim vozilom takoj prepeljali na urgenco UKC v Ljubljano. Po prvih neuradnih podatkih je resno poškodovan, a izven življenjske nevarnosti. Gasilci iz PGD Cerkno in PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, obrnili vozilo na kolesa, nudili pomoč reševalcem in opravili pregled zaradi morebitnega iztekanja goriva iz stroja.

Ponesrečeni 26-letni delavec je državljan Republike Severna Makedonija. Na kraju nesreče so tudi policisti, ki bodo o nesrečnem dogodku napisali zapisnik in o nesreči obvestili tudi pristojne državne organe ter delovno inšpekcijo.