Hotel Cerkno ima novega direktorja

Objavljeno: ponedeljek, 2. 3. 2020 ob 12:12 / posodobljeno: ponedeljek, 2. 3. 2020 ob 15:37

Kot za Radio Cerkno poroča Ivan Seljak, je po odstopu Manuele Božič Badalič izpraznjeno mesto direktorja Hotela Cerkno zasedel Jože Oplotnik, ki je doslej opravljal funkcijo direktorja hotelske operative.

Avtor: Damijan Bogataj

DSC020956456.jpg

Manuela Božič Badalič, Borut Pirih in Jože Oplotnik

Po besedah Marjana Batagelja gre za uglednega strokovnjaka, za katerega se ni bati, da bi stopil v prevelike čevlje. V naslednjih mesecih ga sicer čaka pomembno delo pri pričetku postopne obnove hotelskega kompleksa. Dela bodo lahko pričeli takoj, ko se bo iz poslopja hotela izselila trgovina.

V prenovo hotela v Cerknem bo Marjan Batagelj vložil 7 milijonov evrov, brez da bi se za izvedbo prenove zadolžil pri bankah, prodali bodo 12 stanovanj, več zemljišč in počitniške apartmaje na slovenski obali.

»Kdo bi rekel, da sem nor, a sam verjamem, da je prihodnost Cerknega v turizmu in to zaradi njegove odmaknjenosti, zaradi tukajšnjih term in smučarskega centra,« je na zadnji tiskovni konferenci povedal Marjan Batagelj. Po prenovi, ki bo potekala v več etapah, bo hotel imel štiri zvezdice, namenjen bo tako družinam kot tudi poslovnim gostom. Ti naj bi zaradi uspešnih podjetij v Idriji, Spodnji Idriji in Cerknem pogosto povpraševali po primerni nastanitvi.

Postojnska jama je v zadnjih dveh letih v nakup družbe Certa holding oziroma Certe vložila 13 milijonov evrov. S prenovo hotela naj bi začeli to pomlad, do avgusta bodo prenovili recepcijo, lobi, jedilnico ter 26 sob z infrastrukturo v depandansi, ki so danes opremljene s pogradi. Ta naložba je ocenjena na dva milijona evrov. V naslednjih štirih, petih letih pa bodo hotel obnovili v celoti, pri čemer bo le-ta ves čas obratoval. »Želimo tudi, da bi bil hotel središče družbenega dogajanja v Cerknem, saj imamo tu največjo dvorano,« je povedal Marjan Batagelj.

Marjan Batagelj je lansko pomlad na Jezerskem odprl prenovljeni hotel Vila Planinka. V ta butični hotel s 23 sobami je doslej vložil 3,6 milijona evrov.

sc-cerkno-23-1-2020-3.JPG