Hišne preiskave v Idriji in Tolminu

Objavljeno: 18. 5. 2020 ob 13:58 - Avtor: spletno uredništvo

Policisti Policijske postaje Idrija so v sredo, 13. maja, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici na območju Občine Idrija opravili hišno preiskavo pri 34-letnem moškem zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in suma kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu.

4840-jar_cannabis-1200x628-facebook.jpg

Fotografija je simbolična.

Pri hišni preiskavi so idrijski policisti našli in zasegli več različnih snovi, zdravil in zelenih rastlinskih delcev, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge. Našli in zasegli so večje število tablet oziroma zdravil, ki vsebujejo učinkovino, ki je razvrščena kot prepovedana droga, večje število zavitkov z belo in rjavo prašnato snovjo. Prav tako so našli in zasegli tri zavitke z zelenimi rastlinskimi delci (sum prepovedane droge konoplja) in mobilni telefon.
Idrijski policisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo laboratorijsko analizo. Če bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper 34-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 
Poleg hišne preiskave v Idriji pa so policisti sočasno opravili še hišno preiskavo v enem od naselij na Tolminskem pri 32-letnem moškem zaradi enakih sumov kot v Idriji. Tudi v Tolminu so v sklopu hišne in osebne preiskave našli in zasegli različne snovi (bela prašnata snov in bela pasta) in manjše zelene rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi in rastline so bile poslana v nadaljnjo analizo. Prav tako so pri hišni preiskavi zasegli druge predmete, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj.