|

Hidria računa na vračanje naročil

Objavljeno: 20. 5. 2020 ob 19:52 - Avtor: spletno uredništvo

Današnji gost v studiu Idrijskih novic je bil Boštjan Bratuš, direktor podjetja Hidria d.o.o., ki je v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem spregovoril o aktualnih problemih domačega gospodarstva.

bostjan-bratus-20-5-2020-2.jpg

Domala vsa podjetja na Idrijskem in Cerkljanskem delijo usodo ostalih gospodarskih družb v Sloveniji, Evropi in svetu. Zaradi epidemije koronavirusa je zastala proizvodnja in številna podjetja so se ob upadu naročil znašla v težki situaciji. Skupina Hidria je v letošnje poslovno leto vstopila z velikim optimizmom in v dobri kondiciji. Po začetku epidemije pa so nekatere od oddelkov morali prilagoditi povpraševanju, kar je pomenilo, da je kar nekaj zaposlenih ostalo doma na čakanju na delo.
Gost oddaje Aktualno je predstavil tudi pričakovanja gospodarstvenikov, ki od države pričakujejo pomoč ter jasna navodila, kako do nje. Ker ima skupina Hidria podjetja tudi v drugih državah, je predstavil tudi različne načine reševanja podjetij, saj so se vlade posameznih držav odločale za uvajanje zelo različnih modelov pomoči.
Odpuščanju delavcev se v prihodnjih mesecih ne bodo mogli izogniti, saj bodo morali število zaposlenih prilagoditi realizaciji celotne skupine. Podrobnosti o merilih za izbiranje odpuščenih delavcev pa ni razkril.
Hidria bo kljub krizi ostala družbeno odgovorno podjetje. To po izjavi direktorja Boštjana Bratuša pomeni, da bodo v omejenem in zmanjšanem okviru tudi poslej podpirali lokalna društva in organizacije na področju kulture in športa.