Hidria premočna za ekipo Jesenic

Objavljeno: 13. 10. 2020 ob 7:39 | Avtor besedila: Klemen Pavrič

Članska ekipa Hidrie nadaljuje z odličnimi predstavami ter po treh odigranih krogih še vedno ostaja neporažena. Minulo soboto so z rezultatom 81:85 v gosteh ugnali Jeseničane, ki so se lansko leto uvrstili celo v kvalifikacije za 2. SKL.

Obeti pred težkim gostovanjem niso bili nič kaj spodbudni, saj so idrijski košarkarji na Gorenjsko odpotovali zgolj z devetimi igralci. Poškodovanemu Mlakarju so se pridružili še oboleli Brecelj, Tušar in Erjavec, že dalj časa odsotni Prem pa je prav na ta dan prestal operacijo kolena. Kljub temu idrijska zasedba na Jesenice ni odpotovala z belo zastavo in je na igrišču pokazala pravi karakter. V pravem prvenstvenem srečanju so Idrijčani vseskozi ohranjali rahlo vodstvo, v sami končnici pa jim je uspelo odbiti vse napade žilavih domačinov ter si zagotoviti zmago. Med srečanjem se je poškodoval še kapetan Bončina, ki pa je stisnil zobe in odigral pomembno vlogo pri tretjem zaporednem zmagoslavju ekipe Hidrie.

»Za nami je pričakovano težko gostovanje na Jesenicah. Kljub okrnjeni zasedbi, bili smo brez petih igralcev, smo uspeli izvleči celo kožo. Skozi celotno tekmo smo imeli rahlo prednost, a se fizično močna domača ekipa ni predala. Manjkala nam je rotacija, imeli smo tudi težave s skokom. Kljub temu smo uspeli zmagati in ostati neporaženi,« je po tekmi povedal trener Gašper Kolman.
Danes bo za zaprtimi vrati Modre dvorane odigrano srečanje drugega kroga pokala Spar, v soboto pa sledi domača prvenstvena tekma proti Stražišču.

kk-hidria-12-10-2020-2.jpg
navednice-modre_edited.png

Za nami je pričakovano težko gostovanje na Jesenicah. Kljub okrnjeni zasedbi, bili smo brez petih igralcev, smo uspeli izvleči celo kožo. Skozi celotno tekmo smo imeli rahlo prednost, a se fizično močna domača ekipa ni predala. Manjkala nam je rotacija, imeli smo tudi težave s skokom. Kljub temu smo uspeli zmagati in ostati neporaženi.

GAŠPER KOLMAN

trener članske ekipe KK Hidria