Hidria in Poclain Hydraulics med šolarji v Kranju

Objavljeno: 9. januarja 2020 ob 11:30 / posodobljeno: 9. januarja 2020 ob 13:19

Avtor: spletno uredništvo

Predstavniki podjetij Hidria in Poclain Hydraulics so na kariernem dnevu, ki so ga organizirali v šolskem centru v Kranju, predstavili delovanje podjetij in zaposlitvene možnosti za bodoče dijake in študente različnih profilov.

hidria-kranj---9-1-020.jpg

Dijaki in študenti so lahko na kariernem dnevu spoznali delovanje podjetij. / foto: Hidria

Zaposlitvena kavarna, ki je potekala v okviru kariernega dne Šolskega centra Kranj, je odlična priložnost tako za mlade, ki še iščejo svoje karierne priložnosti, kot tudi za zaposlovalce, ki na ta način spoznavajo svoj bodoči kader. V Šolskem centru Kranj so dogodek organizirali za svoje dijake zadnjih letnikov srednješolskih programov s področij elektrotehnike, računalništva in mehatronike ter študente višje strokovne šole.

Mladi so dogodek dobro sprejeli, saj so se ga udeležili v velikem številu. V kratkih, sedem minutnih intervjujih so jim strokovnjaki iz Hidrie in Poclaina Hydraulics predstavili delovanje skupin in inovativne tehnologije, s katerimi načrtujejo, razvijajo in proizvajajo izdelke in rešitve. Poleg tega pa so se udeleženci seznanili tudi z možnostmi štipendiranja, opravljanja strokovne prakse, mentorstva in kasnejših zaposlitvenih priložnosti.