Hidria izobražuje novi rod poslovnežev

Objavljeno: torek, 1. 6. 2021 ob 8:42 | Spletno uredništvo

V petek, 28. maja, se je v Spodnji Idriji pričel nov izobraževalni ciklus z naslovom Akademija vodenja. Na njem podjetje Hidria usposablja bodoče vodje na različnih ravneh delovanja. V program se je vključilo 17 mladih, ki so se na prvi delavnici spoprijeli z zanimivimi izzivi.

hidria-1-6-2021-4.jpg

vse fotografije: Robert Zabukovec

Hidriino Akademijo vodenja namenjajo mladim sodelavcev, ki imajo potencial in si želijo v prihodnje voditi Hidrio. »S tem jim omogočamo dostop do specifičnega znanja in jih s pomočjo strokovnjakov in ob sodelovanju naših že uveljavljenih vodij spoznavamo s svetom vodenja in vodstvenih procesov,« so zapisali v sporočilu za javnost v Hidrii.

Prve od sedmih delavnic se je udeležilo 17 mladi. Ti so iz prve roke slišali nasvete izkušenega poslovneža in direktorja Hidria Holdinga Iztoka Seljaka, ki jim je predstavil abecedo procesa postavljanja Hidriine strategije, Blaž Kos iz podjetja Inhouse consulting pa jih je seznanil s teoretičnim vidikom grajenja strategije. Udeleženci izobraževanja so se obogateni z novimi znanji na praktičnih primerih poslovnih enot Hidrie Lamtec in Dieseltec sami preizkusili v kreiranju klasične in agilne strategije.

hidria-1-6-2021.jpg
hidria-1-6-2021-3.jpg
hidria-1-6-2021-2.jpg
hidria-1-6-2021-5.jpg

»S tovrstnimi usposabljanji ustvarjamo kompetentne vodje, ki bodo na dolgi rok znali in zmogli odgovorno voditi svoje ekipe. Poleg tega sproti kreiramo povezave, nova poznanstva med različnimi posamezniki in poslovnimi enotami,« so še zapisali v sporočilu za javnost ter dodali, da so vsa srečanja zastavljena tako, da bodo lahko mladi udeleženci izobraževanja nova znanja uporabljali pri svojem delu.