Greg Even z Jamajčanko Moniquee Dechaney

Objavljeno: sreda, 11. 11. 2020 ob 9:30 - posodobljeno: sreda, 11. 11. 2020 ob 9:55 | Spletno uredništvo

Ugledna kanadska drum’n’bass založba In Da Jungle Recordings je pred kratkim izdala nov EP glasbenega producenta Grega Evena.

Gre za domačina, Cerkljana Gregorja Trevna, ki se z ustvarjanjem glasbe ukvarja v svojem prostem času. Treven je bil med drugim nekaj časa član Reggae dancehall soundsystema, s katerim je nastopal doma in v tujini, kasneje pa se je posvetil predvsem produkciji glasbe različnih stilov, od hip-hopa, elektra, dubstepa, reggae-ja do drum’n’bass-a.

Greg Even je pri tujih založbah doslej izdal kar pet EP-jev in dva singla. Eden od EP-jev je več kot odlično kotiral na ameriški Beatport lestvici Hip hop top 100, saj se je znašel na samem vrhu.

Letos spomladi je izšel Evenov šesti EP, ki ga stilsko lahko označimo kot reggae jungle drum’n’bass. Posnet je bil skupaj z jamajškim glasbenikom Curtisayjem, kot pevka pa je pri projektu gostovala še ena Cerkljanka, pevka Mojca Jeram, ki ustvarja pod umetniškim imenom M. J. Harmony.

Pred vrati je že izid novega singla Grega Evena, ki žanrsko spada v roots reggae, posnet pa je bil v sodelovanju z Moniquee Dechaney, vrhunsko vokalistko, domačinko z Jamajke, ki je seveda znana kot zibelka reggae glasbe. Singel Is this love izide v začetku prihodnjega leta pri odlični in uveljavljeni založbi iz Velike Britanije, ki gosti velika imena reggae glasbe. Vsi, ki nestrpno čakate izid in ki želite dobiti vtis, za kakšno skladbo gre, si lahko ogledate promocijski videoposnetek.