Graparji napovedujejo nov pustni spektakel

Objavljeno: petek, 21. 2. 2020 ob 11:46 / posodobljeno: petek, 21. 2. 2020 ob 11:50

Prihajajoči konec tedna bo v znamenju pustnih povork. V nedeljo bodo v Cerknem rogovilili Laufarji, Graparji pa se bodo v Idriji predstavili že dan prej. Na pustno soboto Graparji pripravljajo izvrsten program. »Vse bo isto, kot ponavadi, le da bo letos čist drgač,« so nam zatrdili Graparji, ki se že več tednov cele popoldneve in večere pripravljajo na pustno povorko.

Avtor: spletno uredništvo

graparji-1---21-2-020.jpg

foto: Robert Zabukovec

Kot v današnji izdaji poročajo Idrijske novice, bodo na osrednji pustni prireditvi v soboto na Mestnem trgu obravnavali najbolj žgoče probleme komune. Letos se bodo posvetili domačim živalim kot so kure, prašiči, volkovi, petelini, psi, dinozavri, krave in seveda osli. Ne bodo spregledali niti hudo nalezljivih in virusnih bolezni, kamor Graparji prištevajo omejenost, fovšijo in nenazadnje tudi ljubezen do vlade oziroma do vladanja. Obravnavali bodo tudi aktualne kadrovske zadeve in se posvetili pravi invaziji direktoric. Te so po informacijah dobro obveščenih vohunov že zavladale v turizmu, na komunali, v knjižnici, pa tudi v sektorju dispečerstva. V programu se bodo pogumno soočili tudi z aktualnim županom, njegovo zeleno shemo, kulinaričnimi presežki stoletja, občinskimi projekti ter investicijami in pri tem obdelali tudi neturizem.

graparji-3---21-2-020.jpg
graparji-6---21-2-020.jpg
graparji-4---21-2-020.jpg
graparji-5---21-2-020.jpg

Graparji obljubljajo, da v soboto ne bo manjkalo glasbenih in plesnih točk, za katere bodo poskrbeli najžlahtnejši kalini iz vseh mestnih predelov in plesalke brez vezalk. Graparji se vsako leto še posebej potrudijo tudi z voznim parkom. V letošnji povorki se bodo predstavili s kolesi, zračnimi plovili, samohodkami, vlakovnimi kompozicijami, skiroji in za piko na i še s štirikolesniki. Povorka bo v soboto ob 15. uri krenila izpred Kovačice in se sprehodila mimo Nebes do Mestnega trga in Soče ter se vrnila na osrednje prizorišče, kjer bo potekal program. Na pustni torek bo na sporedu spremenjen program na mobilnem odru z daljšo traso povorke.

V pripravo pustovanja se je vključila tudi Krajevna skupnost Mesto Idrija. Ta otroke že dopoldne vabi na pustno rajanje v plesni klub, popoldne ob 17. uri pa na ogled risanke »Pošast Moli« v filmsko gledališče. Zvečer se obeta pustna zabava na Mestnem trgu z nastopom Petra Lovšina in Abjužn banda. Izbirali bodo tudi najboljše maske in pustne skupine.

graparji-7---21-2-020.jpg