GOVEKAR PRVI KOLESAR NA HLEVIŠAH

IDRIJA, 1. oktobra – Med Idrijo in Hleviško planino je minulo soboto potekal že skoraj jubilejni 19. Vzpon na Hleviše. Na isti, skoraj 6 kilometrov dolgi, progi so se pomerili tako gorski kolesarji kot tekači, ki so imeli kljub slabši vremenski napovedi na progi dobre pogoje.

Tekaški vzpon je redna postojanka pokala Primorskih gorskih tekov. Tokrat je bila to predzadnja tekma v pokalu, ki je že postregla s skupnimi zmagovalci. To sta postala Simon Alič (28:30) in Varineja Drašler (34:08), ki sta tudi tokrat prva prečkala ciljno črto pred kočo na Hleviški planini. Med moškimi je drugo mesto zasedel Elis Filipič (30:22), tretje Anej Likar (30:25), med ženskami je bila druga Dominika Zupančič Valant (36:46) ter tretja Urša Trobec (37:32).

Če je bila zmaga Aliča in Drašlerjeve pričakovana, je bila toliko manj pričakovana zmaga Matevža Govekarja med gorskimi kolesarji. Prekinil je namreč večletni zmagovalni niz Luke Tavčarja (22:45) s časom 22 minut in 11 sekund. Tretji je v cilj prikolesaril Robert Blaznik (23:03). Med kolesarkami pa je prepričljivo slavila Daša Mlakar iz domačega gorsko-kolesarskega kluba MBK Črni Vrh (35:11).