Gostišče Barbara v nove kulinarične zgodbe

Idrija, 29. novembra 2019

uredništvo

Za sodelavci Gostišča Barbara sta naporni, a zelo zanimivi poletna in jesenska sezona. Bili sta v znamenju promocije idrijskih jedi v drugih krajih in oskrbovanju gostinskega objekta na Lajštu v Idrijski Beli.

gostisce-barbara-29-11-019-1.jpg
december2.jpg
11.jpg

Gostišče Barbara je bilo eno od 50 izbranih ponudnikov domače hrane, ki so letos sodelovali v projektu Odprta kuhna. Pod to blagovno znamko so idrijski gostinci obiskovali različne kraje in bili letos tudi v Novi Gorici, na Ptuju, v Lenartu in še drugih krajih. K sodelovanju pa so jih povabili potem, ko je Gostišče Barbara postalo poznano zaradi čokoladnega žlikrofa, ki so ga mnogi sprejeli kot zanimivo inovacijo na področju izvirne kulinarike. V okviru Odprte kuhne so letos za idrijske specialitete najpogosteje navduševali goste v Ljubljani, kjer so ob petkih ob lepem vremenu postavili stojnice na Pogačarjevem trgu ob osrednji tržnici.

»Finančni učinek zaenkrat še ne upravičuje naše udeležbe v tem projektu, a moramo na vse skupaj gledati širše. Gostišče Barbara svoja sredstva vlaga v promocijo svojih blagovnih znamk in posredno tudi Idrije, ki ima z žlikrofi enkratno priložnost za uveljavitev prepoznavne lokalne specialitete,« je povedal vodja gostišča Matjaž Jelovčan. Gostom na Odprti kuhni so ponujali žlikrofe z različnimi omakami in med temi za prave gurmane tudi žlikrofe z omako iz tartufov. Kdor jo je poskusil, je bil z okusom zagotovo zelo zadovoljen.
Prizadevanja za kakovostno ponudbo izvirnih jedi z zgodbo so opazili tudi organizatorji projekta Odprta kuhna. Gostišče Barbara so uvrstili med deset najboljših ponudnikov končane poletne sezone, na kar so lastniki in vsi zaposleni v gostišču še posebej ponosni.

Finančni učinek zaenkrat še ne upravičuje naše udeležbe v projektu Odprta kuhna, a moramo na vse skupaj gledati širše. 

Matjaž Jelovčan,

vodja Gostišča Barbara

Quotation-Marks.jpg

»V štirih letih ukvarjanja s kulinariko v Idriji smo prišli do spoznanja, da moramo zgodbe o kulinaričnih dobrotah iz Idrije ponuditi ne le Idrijčanom doma ampak tudi in predvsem prebivalcem drugih krajev in turistom v velikih središčih. Vse to pa počnemo, brez da bi dobili kak evro za stroške iz proračuna občine ali pa zavoda za turizem. Prav v sodelovanju s tem zavodom vidimo v prihodnje še zelo veliko odprtih možnosti, ki jih sami razumemo pravzaprav tudi kot poslovne priložnosti,« je povedal vodja gostišča Matjaž Jelovčan.

61103629_2257070424609642_72005301694407

V poletnih mesecih so ob gostišču nad Antonijevim rovom oskrbovali tudi gostinski objekt na kopališču Lajšt v Idrijski Beli. Občina je tam letos postavila nov objekt, v katerem so dobri pogoji za pripravo hrane. S tem je bil narejen nujen korak k posodobitvi pogojev za izvajanje gostinske ponudbe na kopališču. Pomemben del ponudbe pa so tudi pogostitve na terenu. Po načelu »pridemo, postrežemo in gremo« so letos v Idriji pripravili celo dogodek za 250 povabljenih gostov in ti so bili s ponudbo zelo zadovoljni.

medium.jpg

V pozno jesen in zimo se ekipa Gostišča Barbara podaja z novim elanom in optimizmom. Posebej v decembru pričakujejo v veliki restavraciji, ki lahko sočasno gosti do 60 obiskovalcev, veliko udeležencev tradicionalnih prednovoletnih srečanj. Nanje skupaj s hišnim vinarjem Borutom Trbižanom, ki kakovostna vina ponuja pod blagovno znamko Trta, vabijo vse, ki v decembru ali januarju načrtujejo družabne dogodke. Te lahko izpeljejo vse dni v tednu, saj je Gostišče Barbara odprto od ponedeljka do nedelje. Zaradi velikega zanimanja priporočajo vnaprejšnje rezervacije.

V štirih letih ukvarjanja s kulinariko v Idriji smo prišli do spoznanja, da moramo zgodbe o kulinaričnih dobrotah iz Idrije ponuditi ne le Idrijčanom doma ampak tudi in predvsem prebivalcem drugih krajev in turistom v velikih središčih. Vse to pa počnemo, brez da bi dobili kak evro za stroške iz proračuna občine ali pa zavoda za turizem.

Matjaž Jelovčan,

vodja Gostišča Barbara

Quotation-Marks.jpg
gostisce-barbara-29-11-019.jpg

V zimskih mesecih pa se sodelavci Gostišča Barbara letos prvič odpravljajo na sneg. Na smučišču Stari vrh so zakupili majhno brunarico, v kateri bodo smučarjem ob toplem zavetju ponujali tudi tople in hladne prigrizke ter pijačo. Smučišče Stari vrh resda sodi med manjša slovenska smučišča, a je hkrati eno redkih, ki ima ponudbo nočne smuke. Ta pa je med ljubitelji zimskih radosti vse bolj privlačna. Tudi v ponudbo na tej lokaciji pa bodo sodelavci Gostišča Barbara vključili nekaj jedi iz Idrije. 

Stari_vrh_Jost_Gantar_MALA-24_M.png

V Gostišču Barbara lahko do 5. decembra 2019 kupite smučarske karte za Smučišče Stari vrh po znižani ceni.