AKTUALNO

Gasilci jutri v akciji 

Objavljeno: petek, 22. 10. 2021 ob 14:38 | Spletno uredništvo

Boris Peternelj, poveljnik Gasilske zveze Idrija, je potrdil informacije, da bodo na območju občine Idrija jutri, v soboto, 23. oktobra, potekale obsežne vaje gasilskih enot, ki so združene v Gasilsko zvezo Idrija. 

Ob primerni tehnični opremi, za katero skrbi Občina Idrija, je strokovna usposobljenost prostovoljnih gasilcev ključna pri izpolnjevanju nalog požarne obrambe na območju celotne občine. Gasilci, ki so organizirani v prostovoljnih gasilskih društvih, tvorijo hrbtenico obrambe in zaščite sleherne občine, saj kot edine operativno sposobne enote uspešno povezujejo vse službe obrambe in zaščite. Nanje občani praviloma pomislimo le ob nesrečah in ko narava pokaže svojo moč. Idrijski gasilci so predani svojemu poslanstvu in tudi prostovoljstvu, saj ves svoj prosti čas namenjajo usposabljanju in sodelovanju v akcijah. 
V soboto, 23. oktobra, bodo preverjali usposobljenost in znanja upravljanja s tehniko. Skladno s taktičnim načrtom vaje bodo vse dopoldne vpoklicani na določene naloge prostovoljni gasilci posameznih enot in društev. Vodstvo vaje bo ocenjevalo njihovo odzivnost, popolnjenost enot in strokovno delo na samih deloviščih. Vodstvo gasilske vaje poziva vse občane, da se ob srečevanju gasilskih vozil z modrimi lučmi odzovejo tako, da tem vozilom na nujni vožnji takoj dajo prednost. Umaknejo naj se na skrajni desni rob vozišča oziroma omogočijo vozilom na nujni vožnji hitro nadaljevanje vožnje. Vodstvo gasilske vaje ocenjuje, da bo v soboto, 23. oktobra, v vajo vključenih zelo veliko vozil na nujni vožnji. 
Obsežna gasilska vaja se bo pričela ob 8. uri, skladno z načrtom pa se bo zaključila okoli 12. ure. 
Po končani vaji bodo gasilci pripravili postroj vseh v vaji udeleženih enot in analizo. Z ugotovitvami te bodo v ponedeljek seznanili tudi širšo javnost.

Vodstvo gasilske vaje ocenjuje, da bo v soboto, 23. oktobra, v vajo vključenih zelo veliko vozil na nujni vožnji. 
Obsežna gasilska vaja se bo pričela ob 8. uri, skladno z načrtom pa se bo zaključila okoli 12. ure. 

gasilci-22-10-21.jpg
gasilci-22-10-21-2.jpg