Gasilci delijo maske

Objavljeno: 10. 4. 2020 ob 10:11 - Avtor: spletno uredništvo

V občini Cerkno se je akciji šivanja zaščitnih pralnih mask pridružilo več kot 40 občank in občanov, ki so izdelali okoli 900 pralnih mask. Te bo Občina Cerkno v prihodnjih dneh razdelila med občane.

Kot so sporočili iz občine, so taborniki razdelili sto kompletov za šivanje mask, iz katerih so prostovoljci v tednu dni sešili okoli 900 pralnih mask za večkratno uporabo. Prostovoljci, ki so maske izdelovali v nekdanjem dijaškem domu, so izdelali pakete zaščitnih mask z navodili za pravilno uporabo. V četrtek, 9. aprila, so pakete prevzeli člani prostovoljnih gasilskih društev na Cerkljanskem, ki so poskrbeli za razdelitev po gospodinjstvih po celotni občini. V naslednjih dveh dnevih bodo tako med občane razdelili 900 paketov (1 pralna zaščitna maska in 2 zaščitni maski za enkratno uporabo) in 850 paketov (4 zaščitne maske za enkratno uporabo).

»V tednu dni nam je s skupnimi močmi uspelo zagotoviti zaščitne maske za gospodinjstva. V naslednjih prazničnih dneh pa lahko skupaj poskrbimo za varnost vseh, tako da se obnašamo samozaščitno, preventivno. Soustvarjajmo pogoje, ki bodo kar se da zmanjšali možnost širjenja okužbe v občini. Posebna zahvala pa velja vsem prostovoljcem in gasilcem,« je za Idrijske novice še povedal župan Gašper Uršič.

navednice-rdece.jpg

V naslednjih prazničnih dneh lahko skupaj poskrbimo za varnost vseh, tako da se obnašamo samozaščitno, preventivno.

GAŠPER URŠIČ

župan Občine Cerkno