|

Gasilci bodo pomagali kljub krizi 

Objavljeno: 28. 4. 2020 ob 13:02 - Avtor: spletno uredništvo

Gost v današnji oddaji Aktualno v studiu Idrijskih novic je bil Stanko Močnik, poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Občine Cerkno. V pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem je predstavil delovanje cerkljanske Civilne zaščite v času epidemije.

Stanko Močnik je poudaril, da delovanje Civilne zaščite temelji na gasilcih in prostovoljcih. Med slednjimi so se v preteklih tednih odlično izkazali taborniki, ki so se vključili v projekt šivanja zaščitnih mask. Odlično so sodelovali tudi gasilci iz vseh društev, ki so poskrbeli za hitro ter korektno razdeljevanje mask med občane. Ob skrbi za prihodnost delovnih mest v tovarnah je poveljnik Civilne zaščite posebej izpostavil zelo dobro sodelovanje med občino, Civilno zaščito in vodstvom tovarne Eta. V občini je sedaj dovolj zaščitne opreme, ki bi jo razdeljevali občanom v primeru ponovitve epidemije.
Stanko Močnik je zagotovil, da bodo gasilci ob vsaki nesreči ali v primerih, ko bo treba reševati življenja, posredovali ne glede na to, da je zdravstvena postaja v Cerknem ta trenutek zaprta. Sam je prepričan, da bomo kot družba iz te preizkušnje izšli zrelejši in z zavedanjem, da neskončno pehanje za dobičkom ne pelje nikamor. Napredek mora temeljiti tudi na zadovoljnih občanih, ki si skupaj prizadevajo za boljši jutri.
Podrobneje pa v video zapisu.

stanko-mocnik-28-4-2020-2.jpg