COVID-19

Galerija Magazin zaprla vrata prireditvam

Objavljeno: četrtek, 11. 11. 2021 ob 14:58 | Avtor besedila: Damijan Bogataj

V luči nedavnih ukrepov zaradi epidemije je uprava knjižnice v Idriji do nadaljnjega odpovedala vse načrtovane kulturne dogodke v prostorih knjižnice in Galerije Magazin.

Tako so odpovedali predstavitev idrijskih pilotov v soorganizaciji Aero kluba srebrna krila, ki bi moral potekati ta konec tedna. Odpovedana je tudi načrtovana osrednja predstavitev nove knjige Rafka Terpina Klanec do doma 2, ki je izšla pri Založbi Bogataj.

Knjižnico v Idriji so včeraj obiskali tudi zdravstveni inšpektorji in preverjali izvrševanje navodil o preverjanju PCT potrdil. Izdali so ustno opozorilo in z njim zavezali upravo knjižnice k takojšnjemu ukrepanju. Preverjanja »na zaupanje« oziroma le pogled na papirni dokument ali ekran mobilnega telefona v prihodnje ne bosta več zadoščala. V knjižnici bodo izpolnjevanje pogojev PCT preverjali s skeniranjem QR kode in preverjanjem osebnega dokumenta.

navednice-modre_edited.png

Kdor ima v zvezi s takšnim preverjanjem PCT pogojev pomisleke oziroma se z njim ne strinja, si bo lahko brez fizičnega vstopa v prostore gradivo izposojal (in vračal) na vhodih v knjižnice ob predhodnem naročanju gradiva.

knjiznica-26-2-2021.jpg

»Zavedamo se, da je takšen način preverjanja za obiskovalce nadležen in bo upočasnil izvajanje naših storitev, a prosimo za razumevanje in upoštevanje ukrepov. V kolikor imate v zvezi s takšnim preverjanjem PCT pogojev pomisleke oziroma se z njim ne strinjate, si boste brez fizičnega vstopa v prostore lahko gradivo izposojali (in vračali) na vhodih v knjižnice ob predhodnem naročanju po elektronski pošti, po telefonu ali z rezerviranjem v Moji knjižnici COBISS3,« so zapisali v sporočilu za javnost v idrijski knjižnici.
Ob izpolnjevanju pogojev PCT pa nemoteno obratuje filmsko gledališče. Tam bo v ponedeljek, 15. novembra, ob 18. uri nastopil dramski igralec Gregor Čušin, pred dramskim nastopom pa bo Založba Bogataj publiki predstavila še knjigo Evangelij po Čušinu. Po predstavi bo avtor podpisoval knjige.

Ob izpolnjevanju pogojev PCT pa nemoteno obratuje filmsko gledališče. Tam bo v ponedeljek, 15. novembra, ob 18. uri nastopil dramski igralec Gregor Čušin, pred dramskim nastopom pa bo Založba Bogataj publiki predstavila še knjigo Evangelij po Čušinu.