Gal Kržišnik napisal najboljši prispevek

Objavljeno: 12. 6. 2020 ob 9:28 | Spletno uredništvo

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno je v letošnjem šolskem letu razpisalo 9. literarni natečaj na temo »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«. Iz idrijske osnovne šole se je natečaja udeležilo sedem učencev pod mentorstvom učiteljice Marije Majnik in učitelja Roberta Jereba.

Z literarnimi prispevki so sodelovali Manca Strel in Neža Strel iz 7.c , Lucija Leskovec iz 8.a, Valentin Kavčič iz 8.b, Gal Kržišnik iz 9.b in Anže Klančar Jurjavčič ter Anej Lazar iz 9.c. Nagrade sodelujočim bi morali podeliti na prireditvi ob dnevu upora proti okupatorju, ki pa je bila zaradi epidemije odpovedana.
Zaključek natečaja so tako na idrijski osnovni šoli izvedli v četrtek, 4. junija. Zorko Velikanje, predsednik izbirne komisije, je razglasil najboljše prispevke. Iz Osnovne šole Idrija je priznanje prejel Gal Kržišnik, učenec 9.b razreda, za prispevek z naslovom »Varnostno obveščevalna služba«. Vsi sodelujoči učenci pa so za nagrado prejeli tudi slovensko zastavo in zbornik vseh prispevkov, ki so prispeli na literarni natečaj. Priznanja in nagrade jim je izročil dolgoletni koordinator natečaja Marko Mikuž.

sola-idrija---12-6-020.jpg