GOSPODARSTVO

Gašper Svetlik ne bo nadzornik Hidrie

Objavljeno: petek, 2. 7. 2021 ob 15:08 | Spletno uredništvo

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, so delničarji družbe H&R, krovne družbe in lastnice skupine Hidria, na današnji skupščini imenovali pet novih članov upravnega odbora, potem ko sta s te funkcije pred časom odstopila dolgoletni prvi mož Hidrie Edvard Svetlik in njegova hčerka Urška Svetlik. Med novimi nadzorniki družbe pa ni Gašperja Svetlika, ki ga je za novega člana predlagala družina Svetlik.

Večinski, 52,93-odstoten delež v H&R ima sedaj konzorcij menedžerjev, ki ga sestavljajo Iztok Seljak, Dušan Lapajne, družina Rejc in podjetnik Alex Luckmann. Družba ES&G, ki je za novega nadzornika predlagala Gašperja Svetlika in katere lastniki so Edvard, Ivica, Gašper in Urška Svetlik, je lastnica 40-odstotnega deleža H&R.

Gašperja Svelika ni med novimi nadzorniki družbe H&R, krovne družbe in lastnice skupine Hidria | foto: Jure Makovec / Finance

Na dnevnem redu današnje skupščine H&R so bile le kadrovske zadeve. Delničarji so se najprej seznanili z odstopoma Edvarda in Urške Svetlik iz upravnega odbora ter za nove člane s šestletnim mandatom imenovali Andro Krapš Rejc, Dušana Lapajneta, Iztoka Seljaka, Alexa Luckmana in Marka Hočevarja. Novi člani upravnega odbora bodo mandat nastopili 11. septembra, so po skupščini sporočili iz Hidrie.