Gašper Mohorič z odličnimi rezultati

Objavljeno: četrtek, 24. 12. 2020 ob 8:38 | Spletno uredništvo

Gašper Mohorič je v letošnji sezoni osvojil četrto mesto v skupni razvrstitvi državnega prvenstva v motokrosu v najmočnejši kategoriji open. Do te odlične uvrstitve pa je pot vodila preko šestih dirk za državno prvenstvo in še šestih pokalnih tekmovanj.

Kot je povedal Gašper Mohorič v pogovoru z Erikom Logarjem v TV studiu Idrijskih novic, je bila zanj najuspešnejša dirka pravkar končane sezone v Semiču, kjer je dosegel zelo izenačene čase z najboljšimi. Med temi je tudi štirikratni svetovni prvak Tim Gajser, kar Mohoriča še dodatno spodbuja k zavzetemu dirkanju.

Gašper Mohorič motokros trenira že 15 let, med tekmovalci na zahtevnih dirkah pa se za najvišje uvrstitve meri zadnjih deset let. Za dirkanje z motorji ga je navdušil oče, ki se je pred desetletji navduševal tudi nad avtomobilističnimi dirkami. Gašper Mohorič se na treninge najpogosteje odpravi v Žiri, kjer imajo odlične pogoje za treniranje v naravnem okolju.

VIDEO POSNETEK

gasper-mohoric-23-12-2020-3.jpg

Kaj meni Gašper Mohorič o vožnjah po brezpotjih in zakaj ni posebej navdušen nad blatnimi progami, pa si poglejte v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.

in-studio.jpg