Gašper Golob Rupnik zmagal v Krškem

Objavljeno: torek, 8. 6. 2021 ob 7:19 | Spletno uredništvo

Minuli konec tedna je bilo Krško osrednje prizorišče letošnje izdaje tradicionalnega mednarodnega tekmovanja kitaristov. Letos se je za samostojni nastop prijavilo 69 tekmovalcev, v četrti težavnostni kategoriji pa je bil najboljši Gašper Golob Rupnik iz Idrije.

gasper-golob-rupnik-8-6-2021.jpg

Po zmagi na državnem tekmovanju Temsig je prvo mesto na uglednem tekmovanju v Krškem že drugi zaporedni pomemben uspeh mladega kitarista iz Glasbene šole Idrija. Tekmovanje z naslovom Dnevi kitare 2021 sta organizirala Glasbena šola Krško in Kulturno društvo Antonio Torres. Tekmovalna komisija je v dveh dneh poslušala nastope vseh 69 prijavljenih tekmovalcev in najboljši od teh so se iz prvega uvrstili v drugi krog tekmovanja. Med temi je bil v četrti kategoriji tudi Gašper Golob Rupnik. Komisijo v sestavi Tomaž Raiterič, Saša Dejanović in Timi Krajnc je v prvem krogu prepričal z izvedbo skladbe Capricho Arabe slavnega skladatelja F. Tarrege, v finalnem nastopu pa je zamenjal program in se predstavil z interpretacijo Variacij na Haendlovo temo skladatelja M. Giulianija. Komisija mu je v četrti kategoriji dodelila 97 točk, kar je bilo največ med vsemi udeleženci v tej kategoriji in to mu je prineslo prvo mesto ter zlato priznanje in prvo nagrado tekmovanja.

Iz Glasbene šole Idrija sta se ob Gašperju Golobu Rupniku tekmovanja udeležila še Patrik Jurman, ki je z nastopom v tretji kategoriji osvojil 16. mesto, in Erazem Černilogar, ki je nastopil v drugi kategoriji in z 80 točkami osvojil 20. mesto. Oba poučuje učitelj kitare Samo Turk.

Gašper Golob Rupnik je z nastopom v Krškem sklenil letošnjo pomladno serijo tekmovanj. Pred njim je sedaj še zaključni koncert ob sklepu šolanja na glasbeni šoli v Idriji, ki ga bo izpeljal v zadnjih dneh tega šolskega leta. Jeseni bo šolanje nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.