FRANCI ČUK NI VEČ DIREKTOR

IDRIJA, 1. oktobra – Z današnjim dnem je stopila v veljavo kadrovska menjava na čelu kmetijske zadruge v Idriji. Dolgoletnega direktorja Francija Čuka je zamenjala Tina Podobnik.

Na to mesto jo je imenoval upravni odbor zadruge, saj se je dosedanjemu direktorju Franciju Čuku iztekel že tretji ponovljen redni mandat. Sam je vodil zadrugo v zapletenih časih, ko se je obseg delovanja moral prilagajati interesom zadružnikov. Teh je iz leta v leto manj, saj kmetijska proizvodnja na Idrijskem in Cerkljanskem deli usodo te dejavnosti na drugih območjih. Vse hujšim pritiskom na zniževanje cen odgovarjajo s kakovostjo in znanim poreklom.
Doseženo raven uspešnega poslovanja bo nova direktorica ohranila in ga še nadgradila. Kot je poudarila v prvi izjavi za medije, se v vodenje zadruge podaja z obilo optimizma in korajže, ki jo bo skupaj z zadružniki potrebovala pri premagovanju težav, ki se jim bodo postavljale v prihodnje.
Nova direktorica zadruge delovanje dobro pozna, saj je bila do prevzema vodilne funkcije 18 let zaposlena v upravi kot organizatorica kmetijske dejavnosti. Franci Čuk je pred kratkim izpolnil pogoje za redno upokojitev.

Tina Podobnik, nova direktorica KGZ Idrija