FRANCI ČUK NI VEČ DIREKTOR

IDRIJA, 1. oktobra – Z današnjim dnem je stopila v veljavo kadrovska menjava na čelu kmetijske zadruge v Idriji. Dolgoletnega direktorja Francija Čuka je zamenjala Tina Podobnik.

tina-podobnik-2-10-019.jpg

Na to mesto jo je imenoval upravni odbor zadruge, saj se je dosedanjemu direktorju Franciju Čuku iztekel že tretji ponovljen redni mandat. Sam je vodil zadrugo v zapletenih časih, ko se je obseg delovanja moral prilagajati interesom zadružnikov. Teh je iz leta v leto manj, saj kmetijska proizvodnja na Idrijskem in Cerkljanskem deli usodo te dejavnosti na drugih območjih. Vse hujšim pritiskom na zniževanje cen odgovarjajo s kakovostjo in znanim poreklom.
Doseženo raven uspešnega poslovanja bo nova direktorica ohranila in ga še nadgradila. Kot je poudarila v prvi izjavi za medije, se v vodenje zadruge podaja z obilo optimizma in korajže, ki jo bo skupaj z zadružniki potrebovala pri premagovanju težav, ki se jim bodo postavljale v prihodnje.
Nova direktorica zadruge delovanje dobro pozna, saj je bila do prevzema vodilne funkcije 18 let zaposlena v upravi kot organizatorica kmetijske dejavnosti. Franci Čuk je pred kratkim izpolnil pogoje za redno upokojitev.

Tina Podobnik, nova direktorica KGZ Idrija