France Prešeren na plavalnem mitingu

Objavljeno: 7. februarja 2020 ob 7:28

V soboto, 18. januarja, je na olimpijskem bazenu v Kranju potekal mednarodni miting DR. FIG, ki se ga je udeležilo preko 500 plavalcev iz Avstrije, Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Avtorica: Ana Hadalin

plavalci-7-2-2020.jpg

Tekmovanje po organizaciji sodi na najvišji slovenski nivo, saj po spektaklu, ki ga organizator priredi za plavalce, ki se uvrstijo v finalni del med osem najboljših, spominja na tekmovanja evropskih prvenstev. Seveda se tekmovanja udeležita tudi dr. France Prešeren in njegova izbranka Julija.
Miting sta otvorila minister za šolstvo in šport Jernej Pikalo ter predsednik PZS Borut Štrumbelj. Na mitingu so zbirali sredstva za odličnega plavalca Aljošo Habjana, ki pa je po nesrečnem skoku v morje postal tetraplegik.
Iz Plavalnega kluba Cerkno se je mitinga udeležilo deset plavalcev, ki so si poleg mnogih osebnih rekordov priplavali tudi dva finalna nastopa. Taja Primožič je na 50 metrov prosto osvojila šesto mesto, na 50 metrov prsno pa osmo. Barve kluba so zastopali še Tadej Zelenc, Klara Močnik, Tjaša Močnik, Zala Močnik, Tjaša Lahajnar, Tajda Lahajnar, Janž Magajne, Patrik Razpet in Luka Rejc.