Filmarji iz Zadloga se ne dajo

Objavljeno: 20. 7. 2020 ob 9:34 | Avtorica: Liza Škrlep

Letošnje leto je posebno leto. Drugačno leto. Korona leto. Poseben, drugačen in korona bo tudi film, ki smo ga letos ustvarjali v Črnem Vrhu. Če ne drugega, bo poseben tudi zato, ker v njem prvič igram jaz. Večkrat sem se kot gledalka udeležila filmskega večera v Zadlogu, vedno sem ga gledala z navdušenjem - kaj so ustvarili drugi, tokrat ga bom v pričakovanju gledala še z večjim navdušenjem - kaj smo ustvarili mi. V filmu smo vstopili v prihodnost, kjer smo ugotavljali, kako bo izgledal svet čez petdeset let in kako se bodo takratni dedki in babice spominjali »groznega« korona leta 2020.

filmarji-20-7-2020-2.jpg

Snemali smo v prvem julijskem vikendu, od petka do nedelje. Na prizorišče sem prišla šele v soboto zjutraj, kjer nas je vse pričakal domač Habetov zajtrk in navdušeni ljudje, polni energije in pričakovanj. S snemalno ekipo smo se večinoma že vsi poznali, zato je bilo vse zelo sproščeno in veselo. Pojedli smo zajtrk, določili vloge igralcev v filmu in odšli pred KS Črni Vrh, kjer smo začeli snemati naše prve prizore. Kmalu sem bila seznanjena s svojo usodo: »Liza, ti boš igrala mlado babico!« Seveda sem vlogo z veseljem sprejela, nato pa so sledila dodatna navodila režiserja Andraža: »Liza, stopi malo iz vrste!« »Liza, delaj se, da si zaskrbljena!« »Liza, bodi jezna!« »Liza, a ti sploh znaš bit jezna?« Seveda znam biti jezna, ampak mogoče ne ravno pred kamero, zato pa nisem imela težav z igranjem zaspane in utrujene študentke. Naslednje jutro se nam je pri snemanju pridružil gospod Franc, popoldan pa še gospa Renata, ki sta igrala dedka in babico v letu 2070. Zelo dobro sta se vživela v svojo vlogo flegmatičnega dedka in »gajstne« babice.

Seveda je bilo snemanje rdeča nit našega vikenda, a vendarle smo imeli veliko prostega časa za zabavo, pa tudi za neumnosti. Kurili smo kres, igrali na kitaro, peli, učili režiserja voziti avto in kokoške leteti, udobno smo se vozili s kavčem na traktorju, predvsem pa smo ves čas dobro jedli. Skratka, preživeli smo čudovit vikend ob snemanju korona filma, s super noro ekipo, a ta ironočno zaradi korone ni bila popolna. Manjkal je namreč naš glavni pobudnik Lovrenc s svojo boljšo polovico.

Komaj čakam, da čez petdeset let »izkopljemo kapsulo« in si ponovno ogledamo film. Komaj čakam, da vidimo vse zmotne predstave o naši prihodnosti in ugotovimo, kako smo se imeli v današnjih časih lepo.

Film si lahko ogledate 29. avgusta v Zadlogu, če bo dež pa v Črnem Vrhu. Če bo karantena, pa kar na spletu.

navednice-modre_edited.png

Seveda je bilo snemanje rdeča nit našega vikenda, a vendarle smo imeli veliko prostega časa za zabavo. Kurili smo kres, igrali kitaro, peli, režiserja učili voziti avto in kokoške leteti, udobno smo se vozili s kavčem na traktorju, predvsem pa smo ves čas dobro jedli.

filmarji-20-7-2020.jpg

Foto: Robert Osolnik