SLIKARSKE NAGRADE SO PODELJENE

IDRIJA, 30. septembra – V petek zvečer so v Galeriji sv. Barbare razglasili zmagovalce letošnjega slikarskega Extempora. Glavno nagrado je prejela slikarka Silva Karim.

extempore---30-9-019.jpg

Na razstavo je prispelo 35 likovnih del 28 slikarjev iz 14 krajev iz Slovenije, Italije, Francije in Nizozemske. Dela, ki so postavljena na ogled še vse do 12. oktobra, so raznovrstna v likovnih tehnikah in pri izbiri motiva. Žirija v sestavi Darko Viler, Neža Pavšič in Branko Kalan je prvo nagrado dodelila delu »Divje jezero«, ustvarjalke in likovne pedagoginje Silve Karim iz Ajdovščine. Vinko Bogataj iz Lesc, stari znanec in udeleženec Extempora, je prejel drugo nagrado za delo »Na poti v Idrijo«, tretja nagrada pa je šla v roke Nandeta Rupnika iz Idrije za delo »Po Čarjevi grapi navzgor«.

Kot mlada perspektivna ustvarjalka je bila nagrajena 15-letna Lana Mohorič iz Idrije za delo »Plac med sedanjostjo in preteklostjo«. Posebno nagrado žirije je prejel Edo Zupan, ki deluje na Nizozemskem, ki je v inštalaciji kolaža »Idrijski spomini iz knjig« zbral napisane besede, kot sporočilo zgodovine in mestnih temeljev, ter jih postavil v neskončni krog. Idrijčan Jurij Pfeifer je prejel nagrado za kvaliteto dela in sicer za obe likovni deli »Cerkev Sv. Barbare leta 1931« in »Cigov most pri debeli skali«.