Eta pomaga ob epidemiji

Objavljeno: četrtek, 6. 5. 2021 ob 11:29 | Damijan Bogataj

Eta Cerkno se je odzvala na prošnjo Zdravstvenega doma Idrija in z donacijo omogočila nakup nove opreme. Tako v Eti nadaljujejo s tradicijo rednega sodelovanja z zavodi na področju šolstva, zdravstva in kulture, kar vse jih umešča med družbeno odgovorna podjetja.

eta-6-5-2021-1.jpg

V Zdravstvenem domu Idrija so se spomladi leta 2020 srečevali s številnimi stiskami in vsakodnevnimi skrbmi zaradi pomanjkanja zaščitne opreme. Soočili so se s povečanim povpraševanjem po zaščitnih maskah in zaščitni opremi, ki jo je primanjkovalo tako v evropskem kot svetovnem merilu, saj so se porušila razmerja med povpraševanjem in ponudbo.

Vse od lanskega marca pa so zaposleni vsakodnevno postavljeni pred številne odločitve, ki jih narekuje epidemija virusa covid-19.

Vsi obiskovalci Zdravstvenega doma Idrija, v okviru katerega deluje tudi Zdravstvena postaja Cerkno, in vsi zaposleni si morajo ob prihodu v poslopje ZD Idrija ali ZP Cerkno na triažni točki izmeriti telesno temperaturo, izpolniti vprašalnik o zdravstvenem stanju in obvezno razkužiti roke. To je po mnenju odgovornih ključnega pomena pri zagotavljanju preprečevanja pretoka ljudi, ki bi morda imeli simptome oziroma znake okužbe s covid-19.

navednice-modre_edited.png

Zavedamo se, da bo nekega dne tudi pandemije koronavirusa konec. Želimo si, da bi se to zgodilo čim prej. Želimo si, da bi to obdobje preživeli s čim manj izgub in da drug drugemu olajšamo pot do tja.

ZD IDRIJA

eta-6-5-2021-2.jpg

Vodstvo podjetja Eta je lani jeseni prisluhnilo prošnji za nakup dveh avtomatskih razkužilnikov rok za potrebe Zdravstvene postaje Cerkno, aprila letos pa še prošnji za nakup 24-urnega merilnika krvnega tlaka za potrebe celostne oskrbe pacientov v ZP Cerkno. »Tako smo še korak bližje ciljem in vrednotam, ki jih s svojim delom na področju zdravstvene dejavnosti razvijamo. Vsi zaposleni v ZD Idrija in ZP Cerkno smo za donacije, ki smo jih dobili in so potrebne pri našem vsakodnevnem delu, hvaležni,« so zapisali v izjavi za javnost v Zdravstvenem domu Idrija.