ŠPORT

Eneja Logarja le 68 tisočink ločilo do zmage

Objavljeno: petek, 9. 7. 2021 ob 12:31 | Spletno uredništvo

Z dirko na hrvaškem dirkališču Grobnik se je nadaljevalo slovensko državno prvenstvo v cestno-hitrostnem motociklizmu. Tako kot na uvodni dirki na Slovaškem, so tudi razplet dirke na Grobniku zaznamovale zelo majhne razlike med najboljšimi. Idrijčan Enej Logar, član AMD Domžale, je z zaostankom vsega 68 tisočink sekunde osvojil drugo mesto v kategoriji supersport 600.

Enej Logar je kvalifikacije v konkurenci državnega prvenstva zaključil kot najhitrejši, a po slabšem startu dovolil Domnu Lipniku (Društvo 2Nrace), da ga je prehitel. Tudi v ponovljenem startu, ki je bil posledica prekinitve zaradi padca enega od tekmovalcev, je Logar naredil manjšo napako, kar je Lipnik izkoristil in povedel. Logar mu je celotno dirko tesno sledil in v zadnjih dveh krogih ste tudi nekajkrat prehitela drug drugega. V izhodu iz zadnjega zavoja zadnjega kroga dirke je bil Enej Logar še na vodilni poziciji, a ob pospeševanju proti ciljni črti ga je Lipnik iz zavetrja prehitel in zmagal s prednostjo 68 tisočink sekunde.

Majhne razlike, na prvi dirki na Slovaškem je Logar slavil s prednostjo 111 tisočink sekunde, v skupnem seštevku prvenstva pa sta po točkah Logar in Lipnik izenačena, napovedujejo zanimivo nadaljevanje sezone. Naslednja dirka bo konec avgusta na Madžarskem.

fotografije: Rok Bačovnik