Enej Logar zmagal na Slovaškem

Objavljeno: ponedeljek, 7. 6. 2021 ob 7:36 | Spletno uredništvo

Z dirko na Slovakiaringu na Slovaškem se je pričelo letošnje državno prvenstvo v cestno-hitrostnem motociklizmu. V razredu supersport 600 je nastopil tudi Idrijčan Enej Logar, ki sicer že tretje leto nastopa za Avto-moto društvo Domžale, kamor ga je pred leti povabil nekdanji odlični dirkač Peter Verbič, sicer predsednik tega društva.

enej-logar-7-6-2021.jpg

fotografije: Rok Bačovnik

Za Eneja Logarja je bil to prvi nastop v tem razredu in na dirko je odpotoval brez večjih pričakovanj, saj šele spoznava svoj novi tekmovalni motocikel, 600 kubično yamaho R6, obenem pa prvič nastopa na velikih dirkališčih. Dan pred dirko so potekali treningi, ki pa za mladega Idrijčana niso minili brez težav, saj je ob spremenljivih vremenskih pogojih ostal brez enega treninga zaradi prebite pnevmatike. Kljub temu je iz treninga v trening izboljševal svoje čase. Na dan dirke sta potekala tudi dva kvalifikacijska treninga. V mednarodni konkurenci 16 dirkačev ju je končal na petem mestu, med šestimi udeleženci slovenskega prvenstva pa je na skoraj 6 kilometrov dolgi progi uspel postaviti drugi najboljši čas. Po nekoliko slabšem startu je sicer izgubil dve mesti, a se ni predal in se iz kroga v krog približeval tekmecem pred seboj. V predzadnjem krogu je prevzel vodstvo med tekmovalci slovenskega državnega prvenstva in cilj prečkal 111 tisočink pred drugouvrščenim Domnom Lipnikom. Obenem je Logar osvojil tudi tretje mesto v mednarodni konkurenci, kar je precej več, kot je pred dirko pričakoval.

navednice-modre_edited.png

Zelo sem vesel te zmage, še bolj pa doseženih časov posameznega kroga, ki so pokazatelj, da napredujem. A zavedam se, da ena lastovka ne prinese pomladi, kar pomeni, da me čaka še dosti treningov. Je pa velik užitek dirkati z močnejšim motorjem na pravih dirkališčih, predvsem me navdušujejo visoke hitrosti skozi zavoje na meji drsenja.

ENEJ LOGAR

motociklist

»Zelo sem vesel te zmage, še bolj pa doseženih časov posameznega kroga, ki so pokazatelj, da napredujem. A zavedam se, da ena lastovka ne prinese pomladi, kar pomeni, da me čaka še dosti treningov, namenjenih tako spoznavanju samih prog kot tudi motorja in pravilnih nastavitev. Je pa velik užitek dirkati z močnejšim motorjem na pravih dirkališčih, predvsem me navdušujejo visoke hitrosti skozi zavoje na meji drsenja,« je po presenetljivi zmagi povedal Enej Logar. Z nasveti mu je pomagal tudi danes eden najboljših slovenskih motociklističnih dirkačev Marko Jerman.

Naslednja dirka državnega prvenstva ga čaka v začetku julija na Grobniku na Hrvaškem.

enej-logar-7-6-2021-2.jpg
enej-logar-7-6-2021-3.jpg