ŠPORT

Enej Logar vodi v državnem prvenstvu

Objavljeno: četrtek, 2. 9. 2021 ob 9:24 - zadnja posodobitev: 2. 9. 2021 ob 10:24 | Spletno uredništvo

Na stezi Panoniaring na Madžarskem je potekala tretja dirka letošnjega državnega prvenstva v cestno-hitrostnem motociklizmu. V razredu supersport 600 je drugo letošnjo zmago osvojil Idrijčan Enej Logar, ki nastopa za AMD Domžale.

enej-logar-2-9-2021.jpg

Po tesnem razpletu na predhodnih dveh dirkah, ko so o zmagovalcu odločale tisočinke, je bila tokrat razlika precej večja. »Čeprav sem prvič vozil na tej stezi, pa sem hitro ujel dober ritem in končna razlika je bila kar malce nepričakovana. Predvsem pa sem vesel, da sem uspel odpeljati najboljši čas kroga nad zadanim ciljem. Seveda je še nekaj rezerve, a z nastopom sem zelo zadovoljen,« je po drugi letošnji zmagi, s katero je pred zadnjo dirko, ki bo konec oktobra prav tako na Panoniaringu, prevzel vodstvo v skupnem seštevku državnega prvenstva razreda supersport 600m povedal Enej Logar.

Za njim je sicer pester podaljšan dirkaški konec tedna, pred dirko na Panoniaringu je namreč nastopil še na dirki slovenskega mini cestno hitrostnega prvenstva na Vranskem, kjer je dirko organiziralo društvo AMD Domžale in v kategoriji mini GP 10 je v po tretjem mestu v prvi in drugem mestu v drugi vožnji, osvojil končno drugo mesto.

Pričakovanja pred samo dirko niso bila visoka, saj je Enej Logar prve vožnje na tej progi opravil šele dan pred dirko. Na tehnično zahtevni progi je napredoval iz vožnje v vožnjo in kvalifikacije v mednarodni konkurenci zaključil na četrtem mestu, ob tem pa bil najhitrejši med vozniki slovenskega prvenstva. Takoj po startu dirke je sicer izgubil eno mesto, a ga že pred odpeljano polovico prvega kroga pridobil nazaj, zatem pa iz kroga v krog povečeval svojo prednost pred tekmeci. V sam boj za najvišja mesta v mednarodni konkurenci sicer ni mogel resneje poseči, je pa zato osvojil zanesljivo zmago.

enej-logar-2-9-2021-2.jpg
navednice-modre_edited.png

Čeprav sem prvič vozil na tej stezi, sem hitro ujel dober ritem in končna razlika je bila kar malce nepričakovana. Seveda je še nekaj rezerve, a z nastopom sem zelo zadovoljen.

ENEJ LOGAR