ŠPORT

Enej Logar je državni prvak

Objavljeno: ponedeljek, 25. 10. 2021 ob 13:29 | Spletno uredništvo

Idrija že vrsto let slovi kot eden izmed centrov slovenskega relija, v 30 letih so tako kar 16 naslovov državnega prvaka v skupnem seštevku osvojili dirkači iz Idrije. Od letos pa ima Idrija tudi državnega prvaka v cestno-hitrostnem dirkanju. To je uspelo Eneju Logarju v razredu supersport 600 (AMD Domžale, yamaha R6).

enej-logar-25-10-2021-2.jpg

Logar je dirko začel zelo dobro, saj je takoj po startu prevzel vodstvo in ga držal krog in pol, ko ga je prehitel poljski tekmovalec, ki pa se ni potegoval za točke slovenskega prvenstva. V tej konkurenci so prisotni spremljali tesen troboj med Logarjem, drugouvrščenim v prvenstvu Domnom Lipnikom in Borom Klemencem. Oba sta med dirko za kratko sicer uspela prehiteti Logarja, a se je slednji hitro prebil nazaj na vodilno pozicijo. V cilj so vsi trije pripeljali v razmaku pol sekunde, zmaga pa je s prednostjo 75 tisočink pripadla Logarju, Klemenc je bil drugi in Lipnik tretji. To je pomenilo, da je imel Logar pred zadnjo dirko 14 točk prednosti v prvenstvu in za osvojitev naslova državnega prvaka mu je zadoščalo že četrto mesto v zadnji dirki. Logar je tako zadnjo dirko odpeljal brez tveganja, časi krogov so bili precej počasnejši kot dan prej, a na koncu je bil cilj dosežen. S tretjim mestom v zadnji dirki je tako v svoji krstni sezoni dirkanja z močnejšimi motorji in na večjih progah osvojil naslov državnega prvaka.

Pred zadnjima dvema dirkama prvenstva, ki poteka pod okriljem Avto-moto zveze Slovenije in v organizaciji društva 2nRace, je Enej Logar branil minimalno vodstvo v skupnem seštevku, zadnji dve dirki pa sta potekali na madžarskem dirkališču Pannoniaring 23. in 24. oktobra. Prvi tekmovalni dan se za 18-letnega Idrijčana ni začel po njegovih željah, saj je v prvem kvalifikacijskem nastopu padel, padec pri hitrosti dobrih 140 kilometrov na uro sam prestal brez poškodb, slabše pa jo je odnesel motor. Sledila je bitka s časom in ekipa je, tudi ob pomoči drugih ekip, motor uspela popraviti vsega pet minut pred startom dirke.

enej-logar-2-9-2021-2.jpg
navednice-modre_edited.png

Pred sezono si nisem niti upal pomisliti na tak razplet, saj gre za precej drugačen način dirkanja. Letošnja sezona je bila mišljena kot sezona učenja.

ENEJ LOGAR

enej-logar-25-10-2021.jpg

»Pred sezono si nisem niti upal pomisliti na tak razplet, saj gre za precej drugačen način dirkanja. Hitrosti so višje, proge daljše, sam motor precej močnejši in zato je bila letošnja sezona mišljena kot sezona učenja. A že na prvi dirki sem zmagal in bil potem celo sezono v boju za naslov prvaka, katerega mi je naposled tudi uspelo osvojiti, česar sem zelo vesel. Ob tem bi se rad zahvalil vsem, ki mi pomagajo in upam, da me bodo podpirali tudi v prihodnje,« je po treh zmagah, enem drugem in enem tretjem mestu in osvojenem naslovu državnega prvaka za medije povedal Idrijčan Enej Logar.