Eksplozija v cerkljanski Eti

Objavljeno: sreda, 17. 2. 2021 ob 9:04 | Spletno uredništvo

Včeraj je ob 19. uri in 30 minut prišlo do eksplozije v tovarni Eta v Cerknem. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je do eksplozije in manjšega požara prišlo v industrijskem obratu tovarne Eta v Cerknem.

foto: PGD Cerkno

Klicu na pomoč se je odzvalo 23 gasilcev domačega gasilskega društva, ki so požar pogasili in prezračili prostore. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja eksplozije so policisti Policijske postaje Idrija ugotovili, da je do eksplozije prišlo v sesalni enoti filtra za odsesavanje prahu, ki nastaja pri poliranju izdelkov, in je nameščena izven hale tovarne Eta v Cerknem. Pri eksploziji nihče ni bil poškodovan oziroma ogrožen. Vzrok za eksplozijo v sesalni enoti strokovnjaki še ugotavljajo. Po prvi nestrokovni oceni je nastala materialna škoda v približni vrednosti 20.000 evrov.

O dogodku je policija že obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici ter pristojno požarno inšpekcijsko službo. V eksploziji in požaru nihče od delavcev ni bil poškodovan.