Edvard in Urška Svetlik odstopila iz upravnega odbora H&R

Objavljeno: sreda, 2. 6. 2021 ob 10:03 | Spletno uredništvo

Kot poroča STA, sta dolgoletni prvi mož skupine Hidria Edvard Svetlik in njegova hči Urška Svetlik v ponedeljek odstopila s funkcije članov upravnega odbora družbe H&R, krovne družbe in lastnice skupine Hidria. Svetlik se je z mesta predsednika upravnega odbora poslovil oktobra lani in postal član odbora. Njegov položaj je prevzela Andra Krapš Rejc.

svetlik-2-6-2021.jpg

Časnik Delo je včeraj objavil sklic skupščine družbe, ki bo 2. julija odločala o predlogu, da se Andri Krapš Rejc z 11. septembrom podeli nov šestletni mandat. Delničarji bodo glasovali tudi o tem, da člana odbora s šestletnim mandatom z 11. septembrom ostaneta Iztok Seljak in Dušan Lapajne ter da s 3. julijem vanj imenujejo Alexa Luckmanna in Marka Hočevarja.

Lansko jesen so v Hidrii prenovili nadzorni svet Hidrie Holdinga in imenovali nov poslovni odbor Hidrie, ključne družbe celotne skupine. Takrat so v Hidrii konsolidirali lastniško-upravljavsko strukturo, potem ko so Luckmann, Seljak prek družbe Inovatis, Lapajne prek Ladisa, Krapš Rejc prek Rafisa in pridruženi partnerji poleti v prevzemni ponudbi svoj delež v H&R-ju povečali na 52,93 odstotka, družina Svetlik pa je imela v lasti približno 40 odstotkov družbe H&R.

Lansko jesen so v Hidrii prenovili nadzorni svet Hidrie Holdinga in imenovali nov poslovni odbor Hidrie, ključne družbe celotne skupine