Župan Tomaž Vencelj od danes v samoizolaciji

Objavljeno: sobota, 28. 3. 2020 ob 13:05 / posodobljeno: sobota, 28. 3. 2020 ob 14:32

Na občini v Idriji so potrdili, da sta od danes naprej župan Tomaž Vencelj in poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite Boštjan Brelih v samoizolaciji, saj sta imela pred dnevi stik z obolelim z boleznijo Covid-19.

Avtor: Damijan Bogataj

vencelj-brelih-28-3-2020.jpg

Potrjeni primer je drugi v občini Idrija, ki je bila doslej na repu občin po številu okuženih občanov. Župan in poveljnik Civilne zaščite sta bila že v torek v istem prostoru kot drugi okuženi in zato sta se samozaščitno zaprla v samoizolacijo. Ob srečanju vseh treh so vsi upoštevali stroga navodila o samozaščitnem ravnanju, ki jih priporoča stroka. Kljub temu pa previdnost ni odveč in zato sta se oba občinska funkcionarja danes odločila za samoizolacijo.
Na Občinskem štabu za Civilno zaščito so potrdili, da se druga obolela oseba za boleznijo Covid-19 v Idrijski občini počuti dobro, saj ima le blage znake obolenja. Župan in poveljnik danes ne čutita posledic morebitne okužbe in bosta po doslej znanih podatkih vse prihajajoče dni službene obveznosti brez težav opravljala od doma.