GOSPODARSTVO

Drevo za vsakega zaposlenega v Eti

Objavljeno: petek, 22. 10. 2021 ob 8:39 | Spletno uredništvo

V lanskem letu je E.G.O. pričel s sajenjem dreves na vseh lokacijah koncerna. Akciji se je pridružilo tudi podjetje Eta d.o.o. Cerkno, ki je del tega mednarodnega koncerna.

eta-22-10-2021-3.jpg

Na sončno jesensko sobotno dopoldne je tako 30 prostovoljcev v okolici Cerknega na 0,35 ha posadilo 830 sadik bukve ali eno drevo na zaposlenega. Ne glede na 70-odstotno poraščenost z gozdovi na Cerkljanskem, zelene doline in sončne planote, so v sodelovanju z Zavodom za gozdove in Občino Cerkno našli primeren prostor, potreben sanacije po žledolomu in napadu lubadarja ter ga zapolnili s sadikami novih dreves.

Drevo predstavlja simbol nove korporativne strategije koncerna E.G.O. – korenine predstavljajo odgovornost in podjetništvo, deblo predstavlja poslovne enote, digitalizacijo in marketinške strategije, krošnja pa trajnost za vse generacije, inovativnost, kakovost in globalnost. Strategija temelji na dejstvu, da je podjetje trdno zakoreninjeno in ga tudi najmanjša nevihta ne more podreti, po drugi stani pa je fleksibilno in prožno brez trdnih temeljev.

eta-22-10-2021.jpg
eta-22-10-2021-2.jpg

Drevo predstavlja simbol nove korporativne strategije koncerna E.G.O.:

  • korenine - odgovornost in podjetništvo

  • deblo - poslovne enote, digitalizacija in marketinške strategije

  • krošnja - trajnost za vse generacije, inovativnost, kakovost in globalnost

»Z ozaveščanjem, da je gozd naše bogastvo, ki izboljšuje klimo in zmanjšuje ogljični odtis, smo združili vse elemente družbeno odgovornega podjetja – ljudi, okolje in dober namen,« so zapisali v cerkljanski Eti, ter dodali, da ima zdaj vsak zaposleni v okolici Cerknega posajeno eno drevo.