DREVI ODLIČEN VIOLINSKI KONCERT

IDRIJA, 30. septembra – Dvorana Glasbene šole Idrija na gradu bo drevi gostila drugega v nizu solističnih koncertov. Na samostojnem nastopu se bo z zahtevnim koncertnim programom predstavila violinistka Manca Rupnik.

manca-rupnik---30-9-019.jpg

Manca Rupnik je začela z igranjem violine z osmimi leti v Glasbeni šoli Vrhnika. Izobraževanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Vasilija Meljnikova in nato na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu profesorja Igorja Ozima. Letos zaključuje dodiplomski študij na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Rainerja Schmidta.

Manca Rupnik je prejemnica več prvih nagrad državnih in mednarodnih tekmovanj tako solistično kot v zasedbi Klavirski trio Rupnik, v kateri igra skupaj z bratoma. Večkrat se je predstavila na recitalih v okviru Glasbene mladine ljubljanske ter Univerze Mozarteum. Kot solistka je nastopila s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, s Komornim orkestrom Mendelssohn z Madžarske, Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter večkrat s Simfoničnim orkestrom Cantabile in Simfoničnim orkestrom Simfonika.

Je prejemnica dveh Škerjančevih nagrad Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani in sicer solistično za leto 2012 in še kot članica Klavirskega tria Rupnik tri leta kasneje. Tudi danes zvečer bo v Idriji igrala na violino goslarske mojstrice Katharine Abbühl / Alessandro Crillovi »Sub spirito« 1999/ iz Cremone. Pričetek koncerta bo ob 19. uri.