STUDIO

Državni prvak pri 140 kilometrih na uro zletel s proge

Objavljeno: torek, 9. 11. 2021 ob 14:38 | Spletno uredništvo

Idrija že vrsto let upravičeno slovi kot središče slovenskega relija, pred kratkim pa je dobila tudi državnega prvaka v cestno-hitrostnem dirkanju. To je uspelo Idrijčanu Eneju Logarju v razredu supersport 600, kjer tekmuje z yamaho R6 pod okriljem kluba AMD Domžale.

enej-logar-9-11-2021.jpg

Enej Logar je že v svoji krstni sezoni dirkanja z močnejšimi motorji in na večjih progah osvojil naslov državnega prvaka. Pred zadnjima dvema dirkama prvenstva je sicer branil minimalno vodstvo v skupnem seštevku, zadnji dve dirki pa sta potekali na madžarskem dirkališču Pannoniaring. Kljub padcu, ki ga je pri hitrosti 140 kilometrov na uro sam prestal brez poškodb, slabše pa jo je odnesel motor, mu je uspelo ugnati konkurenco in si pridobiti naslov državnega prvaka.

navednice-modre_edited.png

To je drag šport, motor stane kar nekaj tisočakov, potem so tu še potni stroški (vse tekme potekajo v tujini), prijavnine na tekme, pnevmatike, gorivo, … V primeru padca pa se stroški še drastično povečajo. Hvaležen sem AMD Domžale, ki mi pomaga, da lahko uresničujem svoje sanje.

enej-logar-3-10-2021.JPG

VIDEO POSNETEK

enej-logar-9-11-2021-3.jpg

Zakaj je namesto za volan dirkalnega avtomobila – kot bi glede na družinsko tradicijo morda pričakovali – poprijel za krmilo motorja, kdo je njegov največji vzornik in kako izgleda, ko dirkača pri hitrosti 140 km/h odnese s proge, pa si poglejte v pogovoru iz TV studia Idrijskih novic. Z Enejem Logarjem se je pogovarjal urednik Damijan Bogataj.

AUDIO POSNETEK

Enej Logarcestno-hitrostni motociklist
00:00 / 15:57