ŠPORT

Državni pokal se je začel v Črnem Vrhu

Objavljeno: petek, 17. 9. 2021 ob 14:01 | Avtor besedila: Andraž Corn

Prvo soboto v septembru je bilo napeto v prostorih KUD-a Sloga v Črnem Vrhu nad Idrijo. Društvo je z Namiznohokejsko zvezo Slovenije organiziralo prvo tekmo v sezoni 2021/22, ki je štela tudi za pokal državnega prvenstva.

Namizni hokej velja za novo igro v slovenskem prostoru. Nejc Škrlep, gonilna sila pri NHZS, je za Idrijske novice povedal, kako je ta igra prišla v Slovenijo: »Bivši sodelavec Bernarda Škrlepa (NHK Mengeš) Sergej Vasiljev je to igro pripeljal iz Rusije že pred 17 leti, kmalu zatem so v Mengšu začeli s prvimi turnirji. A še precej pred tem so namizni hokej domov pripeljali hokejisti na ledu iz Ljubljane in Jesenic ter ga igrali doma.«

V prejšnjih letih so tekmovanja potekala v Mengšu, Sevnici in v Kranju. Kot zanimivost lahko dodamo, da bo spomladi potekalo evropsko prvenstvo prav v Kranju.

hokej-17-9-2021-2.jpg
hokej-17-9-2021.jpg

Spomladi bo evropsko prvenstvo potekalo prav v Kranju. V Črni Vrh pa je turnir prišel potem, ko se je nad igro navdušil organizator dogodkov na planoti Lovrenc Habe in ta je Škrlepu ponudil možnost za organizacijo dogodka v kraju. »Mislil sem si, da bo prišlo več krajanov, saj je igra zelo izvirna. A verjamem, da bo igra z leti dobila na prepoznavnosti in popularnosti, zato bomo turnir v naših krajih še organizirali,« je dejal Lovrenc Habe, ki je udeležence naštel na prste ene roke. Med domačini oziroma amaterji je slavila Elizabeta Habe,v absolutni konkurenci pa je prvo mesto osvojil 85. igralec sveta Anže Božič, ki je v finalu s 3:1 v zmagah ugnal klubskega kolego Bernarda Rjavca. Rezultate so zadovoljni organizatorji razglasili na ponovitvi premere dokumentarnega filma o covidu na podeželju, ki se je zgodila po turnirju v črnovrški dvorani.

Naslednji turnir za slovenski pokal bo 18. septembra v Kranju, 23. oktobra bo v gorenjski prestolnici še turnir za svetovno ligo (OP Slovenije), dan kasneje pa svetovno klubsko prvenstvo.