Dom upokojencev priprl vrata

Objavljeno: 7. 7. 2020 ob 10:08 | Damijan Bogataj

Idrijski dom upokojencev se prilagaja aktualnim razmeram zaradi epidemije koronavirusa. Z doslednim spoštovanjem vpeljanih ukrepov jim je v prvem valu epidemije uspelo virusu preprečiti pot med stanovalce in zaposlene.

dom-upokojencev-7-7-2020.jpg

Vodstvo doma upokojencev v Idriji je tudi v teh dneh v veliki skrbi za zdravje zaposlenih in stanovalcev. Stalno spremljajo epidemiološko sliko in navodila pristojnih, ki se iz dneva v dan spreminjajo. Včeraj so v domu ponovno uveljavili prepoved obiskov na oddelkih in uvedli najavo obiskov. Stanovalci in njihovi sorodniki so v času najhujše krize najbolj pogrešali prav osebne stike, ki jih tudi povezave preko telefonov ali videokonferenc težko nadomestijo. 
»Po drugi strani pa od popolnega odprtja doma prejšnji teden ugotavljamo, da svojci ne upoštevajo naših navodil oziroma zaščitnih ukrepov, zato bo omejitev obiskov na oddelkih verjetno ostala bolj dolgoročna,« je v sporočilu za javnost zapisala direktorica doma Urška Močnik.
Ker pa se epidemiološke razmere v državi iz dneva v dan spreminjajo, se bo tudi vodstvo idrijskega doma o odpiranju ali zapiranju doma odločalo skladno z aktualnimi navodili pristojnih. Vse pa seveda v skrbi za zdravje stanovalcev in zaposlenih.

navednice-modre_edited.png

Ugotavljamo, da svojci ne upoštevajo naših navodil oziroma zaščitnih ukrepov, zato bo omejitev obiskov na oddelkih verjetno ostala bolj dolgoročna.

URŠKA MOČNIK

direktorica Doma upokojencev Idrija