Idrijska zasedba Divje jezero ima novo skladbo

Objavljeno: 23. 12. 2019 ob 13:42 / posodobljeno: 23. 12. 2019 ob 20:37

Avtor: spletno uredništvo

Pred dnevi je sekstet izkušenih glasbenikov, ki že dvanajst let soustvarja pod imenom Divje Jezero, predstavil drugi singel s prihajajočega albuma. Pri skladbi z naslovom »Nad tokom«, za katero so posneli tudi videospot, se jim je kot gostja pridružila odlična pevka Vesna Zornik, ki je s svojo interpretacijo in prepoznavnim vokalom skladbi dodala edinstven karakter.

Alen Bogataj

bas kitara

Aleš Golja

akustična kitara, mandolina

Žiga Kovačič

klaviature, moog

Žan Sedej

vokal

Tomi Peljhan

saksofon

Luka Čibej

bobni

Nad tokom

Ne glej nazaj.

Ne nosi s sabo odvečne teže, ki ni šla v pozabo.

Kadar tema dviguje zastavo,

samo plavaj in drži glavo nad tokom deroče reke,

med oblaki neviht neba,

in vzemi le najboljše od tega, kar imaš.

Vzemi le najboljše od tega, kar imaš.

Pozabi na instant rešitve.

Kar pade z neba, ima noge hitre.

Če porušiš most, po katerem si prišel,

ni poti nazaj – lahko le greš naprej.

Kadar tema dviguje zastavo,

samo plavaj in drži glavo nad tokom deroče reke,

med oblaki neviht neba,

in vzemi le najboljše od tega, kar imaš.

Vzemi le najboljše od tega, kar imaš.

Skladba govori o vztrajnosti in o premagovanju ovir v življenju ter o tem, da naj iz dane življenjske situacije potegnemo največ in plavamo »nad tokom«. Videospot je nastal v sodelovanju s Tinetom Mažgonom, s katerim zasedba odlično sodeluje že nekaj časa in je poleg režije in kamere poskrbel tudi za dobršen del scenarija.

Kot avtor glasbe in besedila se pod skladbo podpisuje Luka Čibej. Opazen je tudi prispevek treh gostij: vokalistke Vesne Zornik, violinistke Petre Jurić in čelistke Kristine Pivk. Za oblikovanje zvoka na plošči so poskrbeli Alen Bogataj, Aleš Golja in Luka Čibej. Kamera, režija in montaža videospota so delo Tineta Mažgona, pod scenarij pa se podpisujeta Tine Mažgon in Luka Čibej.

Zasedba Divje jezero ustvarja avtorsko »art-rock« glasbo z slovenskimi besedili in zanimivimi ritmi, ki so podlaga večinoma večglasnim melodijam v kombinaciji saksofona in električne kitare ter harmonijam, ki jih barvajo »hammond« orgle in električni klavir. Za seboj imajo že dva studijska albuma, izdana pod okriljem založbe Celinka.si, njihov zadnji singel in videospot »Nad tokom« pa najavljata nov album, ki bo izšel spomladi prihodnje leto.