Dijaki s ponedeljkom spet v šolo

Objavljeno: petek, 5. 3. 2021 ob 8:46 | Spletno uredništvo

V ponedeljek, 8. marca, se v šolo vračajo vsi srednješolci. Pouk bo tudi na idrijski gimnaziji potekal po prilagojenem modelu C.

gimnazija-7-4-20.jpg

Ker pa epidemija še ni presežena, se bodo na šoli morali držati poostrenih ukrepov. Med najpomembnejšimi je vzdrževanje medosebne razdalje, kjer je to mogoče, uporaba zaščitnih mask tudi v času pouka in higiena rok.

»Srčno si želimo, da pouk v šoli ostane do konca šolskega leta, četudi v okrnjeni obliki. Resnično se veselimo ponovnega srečanja z dijaki,« je v sporočilu za javnost še zapisala ravnateljica idrijske gimnazije Karmen Vidmar.

Kot je potrdila ravnateljica Karmen Vidmar, bo v šoli ves čas potekal pouk za zaključne letnike, dijaki nižjih letnikov pa se bodo v šoli izmenjevali tedensko. Na šoli bo tako ves čas prisotna približno polovica vseh dijakov, pri čemer bodo pouk obiskovali dijaki celih razredov.

Tako prvi teden pridejo v šolo dijaki 1.a, 1.b, 1.m, 2.t in 3.t, naslednji teden, v ponedeljek, 15. marca, pa dijaki 1.t, 2.a, 2.b, 2.m, 3.a in 3.b. V tednu, ko bodo dijaki doma, bodo imeli pouk na daljavo.

Pouk za zaključne letnike bo ves čas potekal v šoli, dijaki nižjih letnikov pa se bodo v šoli izmenjevali tedensko