Dejan Zavec iz Čekovnika na Bled

Objavljeno: 13. 8. 2020 ob 9:53 - posodobljeno: 13. 8. 2020 ob 10:10 | Damijan Bogataj

V skupino domačih prostovoljcev, ki sodelujejo v projektu Sopotniki, se je pred dnevi pomešal prav poseben gost. Organizatorji brezplačnih prevozov so za prvi prevoz v akciji »S prevozom do 1.000 želja« navdušili enega najuspešnejših športnikov Slovenije.

dejan-zavec-13-8-2020.jpg

In tako se je z novo Toyoto RAV4 v Čekovnik odpeljal Dejan Zavec. Pozvonil je pred vrati domovanja Marije Žgavec in ji povedal, da ji bo izpolnil skrito željo. Odpeljal jo bo na Bled in še na obisk vnukinje.

»Ko sem zagledala Dejana pred vrati, nisem verjela, da je vse to sploh res,« je povedala Marija Žgavec. Sedla sta v športnega terenca RAV4, Dejan za volan, gospa pa, kot se spodobi, na udoben zadnji sedež. In sta šla na pot. Slabi dve uri vožnje sta minili, kot bi mignil. »Pogovarjala sva se o vseh življenjskih skrivnostih,« je povedala gospa Marija. Na kosilu na Blejskem gradu so se jima pridružili predstavniki partnerskih organizacij v tem projektu: predsednik družbe Toyota Adria Kensuke Cučija, Tanja Mohorič, direktorica Gospodarskega interesnega združenja ACS, in Marko Zevnik, direktor Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje Sopotniki.

Dejan Zavec je borec v življenju in v ringu, globoko v sebi pa nežna duša, polna empatije in ljubezni do soljudi. Predvsem pa je človek, ki rad uresničuje želje in drugim pričara prijetne trenutke. 

Toyota Slovenija sodeluje z Rehabilitacijskim zavodom Soča, AMZS in proizvajalci ročice BDF ter podpira pobudo Heroji furajo v pižamah.

Sodelovanje družbe Toyota Slovenija in zavoda Sopotniki spada v kontekst pobude Mobilnost za vse, s katero želi Toyota na globalni ravni osveščati javnost o pomenu demokratičnega dostopa do mobilnosti, ne glede na kakršnekoli omejitve. V akciji »S prevozom do 1.000 želja« pa želijo Sopotniki, družba Toyota in Olimpijski komite Slovenije uresničevati skrite želje starejšim. Omogočiti prevoz na morje tistim, ki še nikoli niso bili tam, obiskati znanca iz mladostnih let, iti v kraj, ki so si ga želeli obiskati že v otroštvu in podobno ter s tem dvigati kakovost njihovega življenja v starosti.

Z opisanim dogodkom so idrijski Sopotniki naredili prvi korak k nadgrajevanju brezplačnih prevozov za starejše. »Vsi starejši občani Idrije, ki imate kakšno skrito željo, vabljeni, da nas pokličete na telefonsko številko 051 299 555. Veseli bomo vašega klica in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da vam pomagamo in izpolnimo vaše želje,« pa je povedala koordinatorka Tina Benčina.

navednice-modre_edited.png

Ko sem zagledala Dejana pred vrati, nisem verjela, da je vse to sploh res.

MARIJA ŽGAVEC