Dedek Mraz prihaja v TV studio

Objavljeno: ponedeljek, 28. 12. 2020 ob 14:45 | Spletno uredništvo

V nedeljo, 27. decembra, se je v naših krajih mudil Dedek Mraz. Iz svojega domovanja pod Triglavom se je odpravil proti Ljubljani in se na tej poti ustavil tudi v Spodnji Idriji in Idriji. Peljal se je na pravi kočiji, ki sta jo vlekla dva iskra konjiča. Veliki in mali otroci so Dedka Mraza ob vožnji skozi njihov kraj iskreno pozdravljali, kljub temu, da se ni smel zaustavili in se z njimi rokovati. Posebej veliko ljudi ga je pričakalo v Idriji na Mestnem trgu ter v bližnjih ulicah.

dedek-mraz-28-12-2020-10-1.jpg

V uredništvu TV studia Idrijskih novic pa pripravljajo prav posebno enourno oddajo, v kateri bo danes pozno popoldne Vesna Marinac gostila Dedka Mraza. Ta se bo po opravljenih obveznostih iz Ljubljane namreč danes vračal skozi Godovič in Idrijo proti Bovcu in se za kratek čas zadržal še v Idriji. In ker se zaradi epidemije ne sme od blizu pogovarjati z majhnimi in velikimi otroki, bo vse nagovoril preko televizijskih kamer.

Posebna praznična oddaja TV studia Idrijskih novic nastaja v sodelovanju z Občino Idrija in Zvezo prijateljev mladine Idrija, ki vsako leto v teh predprazničnih dneh organizira gostovanja Dedka Mraza po šolah, vrtcih in kulturnih domovih na podeželju in v mestu. V TV oddajo se bodo vključevali otroci iz Novakov, Cerknega, Šebrelj, Vojskega, Kanomlje, Spodnje Idrije, Zavratca, Ledin, Godoviča, Črnega Vrha in Idrije. Dedek mraz je obljubil, da bo nagovoril vse gledalce in jim v novoletni poslanici zaželel vse dobro, predvsem pa zdravja. Poklical bo tudi v Mestno hišo, kjer ima pisarno župan Tomaž Vencelj in zanj ima novinarka Vesna Marinac že pripravljeno posebej zanimivo vprašanje.

S klikom na spodnjo povezavo lahko že zdaj nastavite opomnik za ogled oddaje na YouTube kanalu studia Idrijskih novic. Oddaja bo v neposrednem prenosu predvajana s pričetkom ob 18. uri.

dedek-mraz-28-12-2020-9.jpg

foto: ZMP Idrija

dedek-mraz-28-12-2020-11.jpg

V TV oddajo se bodo vključevali otroci iz Novakov, Cerknega, Šebrelj, Vojskega, Kanomlje, Spodnje Idrije, Zavratca, Ledin, Godoviča, Črnega Vrha in Idrije. Dedek mraz je obljubil, da bo nagovoril vse gledalce in jim v novoletni poslanici zaželel vse dobro, predvsem pa zdravja.