Dedek Mraz potrdil prihod v Idrijo

Objavljeno: četrtek, 24. 12. 2020 ob 12:09 - posodobljeno: četrtek, 24. 12. 2020 ob 22:12 | Spletno uredništvo

Na Zvezi prijateljev mladine v Idriji so potrdili novico, da se bo Dedek Mraz na poti iz Bovca proti Ljubljani ustavil tudi v naših krajih. V nedeljo, 27. decembra, se bo na svoji praznično okrašeni kočiji ob 16. uri ustavil v starem delu vasi v Spodnji Idriji, kasneje se bo odpeljal do Kendovega dvorca in se vrnil nazaj na Slovensko cesto. Pot bo nadaljeval do Rotomatike, odkoder bo pot nadaljeval proti domu starejših na Marofu.

V Idrijo naj bi prišel ob 17. uri, ko se bo zapeljal po mestnem jedru mimo Mestnega trga in po Kosovelovi ulici v ulico Henrika Freyerja do Grape. Tam se bo obrnil in se vrnil na Lapajnetovo ulico, kjer bo pri Slaščičarni Gabron zavil še proti Rožni ulici, Mestnem trgu, v Študentovsko ulico in ulico IX. Korpusa. Po Grilčevi ulici se bo zapeljal do križišča in na Uto, kjer bo pozdravil stanovalce doma starejših. Pot bo nadaljeval po Arkovi ulici do trgovine Merkur in se vrnil nazaj ter zavil levo proti Gregorčičevi ulici do Likarce, kjer se bo obrnil in naredil še en krog skozi mestno jedro.

navednice-rdece.jpg

Vabljeni, da se Dedku Mrazu pridružite na njegovi poti. Pazite le, da se držite vseh ukrepov in se ne zadržujete v skupinah.

Dedek Mraz se bo v TV studiu Idrijskih novic oglasil v ponedeljek, 28. decembra. Pogovoril se bo z voditeljico programa Vesno Marinac, v pogovor z Dedkom Mrazom preko videopovezav pa se bodo vključili tudi otroci iz različnih krajev Idrijskega in Cerkljanskega.

»Vabimo vas, da se mu na njegovi poti pridružite. Pazite le, da se držite vseh ukrepov in se ne zadržujete v skupinah,« so še zapisali na Zvezi prijateljev mladine v Idriji.

V uredništvu TV studia Idrijskih novic pa so potrdili, da so že navezali stike z Dedkom Mrazom in ga povabili tudi v TV studio. Če bo šlo vse po načrtih, se bo Dedek Mraz v studiu oglasil v ponedeljek, 28. decembra, pozno popoldne, ko bo iz Ljubljane potoval nazaj proti Tolminu in Bovcu. Obljubil je, da si bo vzel pol ure časa, da se pogovori z voditeljico programa Vesno Marinac. Ob pomoči Zveze prijateljev mladine pa se bodo v pogovor z Dedkom Mrazom preko video povezav vključili tudi otroci iz različnih krajev Idrijskega in Cerkljanskega. Člani spremstva niso hoteli izdati kaj vse bo Dedek Mraz povedal v TV studiu. Tako kot vsako leto pa naj bi imel v košu tudi nekaj darilc za najbolj pridne mali in velike otroke.

Po obisku v TV studiu bodo v podhodu Magazina, na Mestnem trgu in pri osnovni šoli v Idriji postavili velike panoje z njegovo fotografijo in tam se bodo lahko otroci fotografirali z Dedkom Mrazom.