TV STUDIO

Dedek Mraz na obisku v studiu

Objavljeno: ponedeljek, 27. 12. 2021 ob 12:37 | Spletno uredništvo

Dedek Mraz se tudi letos ni izneveril tradiciji in je obiskal številčne otroke na Idrijskem in Cerkljanskem. Veseli pa ga niso bili le v otroških vrtcih, ampak tudi v domovih za upokojence ter drugih socialnih zavodih. Da je njegov obisk potekal brez zapletov so poskrbeli na idrijski Zvezi prijateljev mladine, ki izvaja številne programe skozi vse leto.

dedek mraz-27-12-21-5.jpg

Zveza prijateljev mladine Idrija s programi, projekti in raznovrstnimi dejavnostmi utrjuje temeljne usmeritve kot nevladne, prostovoljne, nepridobitne in humanitarne organizacije, ki dela v dobro otrok, mladostnikov in družin. V okviru zveze delujejo Društvo prijateljev mladine Cerkno, Društvo prijateljev mladine Črni vrh, Društvo prijateljev mladine Idrija in Društvo prijateljev mladine Spodnja Idrija. Zveza prijateljev mladine Idrija je v iztekajočem se letu 2021 sledila svojemu poslanstvu, zapisanem v statutu. Leto pa zaradi epidemije Covid-19 ni bilo običajno, zato jim vseh načrtovanih programov in projektov ni uspelo izpeljati.

»Trudili smo se, da bi programe kljub razmeram organizirali, zato smo nekatere vsebine prenesli tudi na splet. V obdobju izolacije smo se osredotočili tudi na ozaveščanje o dobrem duševnem zdravju in tehnikah za dosego le-tega. Spodbujali smo odprt pogovor o vseh nastalih težavah in spodbujali otroke naj se o svojih stiskah čim več pogovarjajo z odraslimi, ki jim zaupajo, kadar pa to ni bilo mogoče, smo jim svetovali organizacije na katere se lahko oprejo« je povedala sekretarka zveze Sabina Vidmar.

O delu zveze in načrtih ter nenazadnje tudi o financiranju in možnostih, da z nekaj evri vsakdo pomaga pri pokrivanju stroškov delovanja zveze, pa sta v tv studiu Idrijskih novic govorila sekretarka zveze Sabina Vidmar in urednik Damijan Bogataj. Že lani dano obljubo, da se bo ob prvi priliki oglasil v studiu, je držal tudi Dedek Mraz, ki je tudi letos navdušen nad prijaznostjo ljudi na Idrijskem in Cerkljanskem. V studiu je prebral pesem Frana Milčinskega Ježka in se potem odpravil na Vojsko, od koder se ob lepem vremenu najlepše vidi njegova dežela pod Triglavom.

VIDEO POSNETEK

dedek mraz-27-12-21-2.jpg
dedek mraz-27-12-21-4.jpg

foto: arhiv ZPM Idrija

navednice-modre_edited.png

Vsekakor je letovanje otrok naš največji program in tudi tisti starši, ki svoje otroke pošljejo z nami na letovanje že dobro vedo, da morajo pohiteti, kajti zanimanja je res veliko za naša letovanja.

SABINA VIDMAR

sekretarka, ZPM Idrija

AUDIO POSNETEK

Sabin Vidmar in Dedek Mraz ZPM Idrija
00:00 / 15:57