Dean Bratuš peti na Maratonu Franji BTC City

Objavljeno: 7. 9. 2020 ob 10:55 - posodobljeno: 7. 9. 2020 ob 11:33 | Spletno uredništvo

Dean Bratuš iz Hotedršice, nekdanji član črnovrškega gorsko-kolesarskega kluba, je na včerajšnjem Maratonu Franja BTC City dosegel odličen rezultat, saj je ciljno črto v Ljubljani prevozil kot peti tekmovalec oziroma tretji najboljši med Slovenci. Zmagal je italijanski kolesar Andrea Chiminello

franja-7-9-2020.jpg

foto: prijavim.se

Traso v dolžini 156 kilometrov, ki se je začela in končala v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC, je zmagovalec premagal z rekordnim časom 3:26:03. V sprintu za zmago je bil na drugem mestu nemočen Slovenec Matej Lovše, tretje mesto pa je zasedel Nemec Alexander Steffens. Na odlično peto mesto se je zavihtel Dean Bratuš iz Hotedršice, do leta 2018 član Mountain bike kluba Črni Vrh. Šesti je skozi cilj pripeljal Matej Mercina, sedmi Gregor Sikošek, osmi Tadej Sedar, deveti Aleš Hren, deseterico pa je sklenil Borja Jelič.

Največji kolesarski dogodek v Sloveniji je letos potekal v okrnjeni podobi zaradi koronavirusne pandemije. Zaradi tega je bilo tudi število tekmovalcev omejeno na 500, zadnji dan pa se je tako po slovenskih cestah na malem in velikem maratonu podilo okoli tisoč kolesarjev in kolesark.

Na mali Franji, dolgi 97 kilometrov, je v ciljnem sprintu za las slavil Slovenec Matic Plaznik pred rojakom Mitjo Mesaričem. Čas zmagovalca je bil 2:12:58. Tretji je bil z zaostankom dveh minut in 21 sekund še en Slovenec, Miha Alič. Med ženskami je bila na krajši preizkušnji s časom 2:30:05 najhitrejša domačinka Sara Markovič, drugo mesto je osvojila Eva Goropečnik z zaostankom dveh minut in 14 sekund, še pol minute več pa je na tretjem mestu zaostala še ena Slovenka, Maja Zajec.

V soboto so organizatorji uspešno izpeljali Barjanko (83 kilometrov), pozneje pa še družinski in otroški kolesarski maraton v bližini Kongresnega trga. Skupaj se je Maratona Franje v dveh dneh v vseh kategorijah udeležilo okoli dva tisoč kolesarjev.

Skupaj se je maratona v dveh dneh v vseh kategorijah udeležilo okoli dva tisoč kolesarjev

dean-bratus-7-9-2020.jpg

Dean Bratuš, ko je še tekmoval za MBK Črni Vrh. / foto: prijavim.se